TELC nyelvvizsgához a prezentációt kívülről meg kell tanulni?
Vizsgán nem PONT AZ LESZ, azok csak témakörök. Általában valamilyen szempont szerint kérnek belőle, mivel az egész szóbelit lezavarják úgy tíz perc alatt két főnek, így nem lesz arra idő, hogy kiselőadást tarts. :) Csak néhány főbb gondolatra van idő.
Nekem pl. a filmes témán belül az volt, hogy milyen filmes karakterrel tudnék azonosulni és miért. Szóval nincs idő arra, hogy pl. elmond az egész tartalmát a kedvenc filmednek.
Ettől persze függetlenül érdemes megtanulni, hiszen bármikor jól jöhetnek a begyakorlott mondatok. :)
(Én januárban voltam angol B2-n, elsőre meglett simán, neked is menni fog, rendesek nagyon! Hajrá! )
Köszi. :)
Bízom benne, bár nem vagyok túl kommunikatív magyarul sem, de megpróbálom megemberelni magam.
Ne izgulj, szerintem én és a párom nagyon bénák voltunk, tényleg csak kapkodtuk a szavakat, úgy izgultunk, hogy szinte azt se tudtuk, hogy fiúk vagyunk, vagy lányok...
Szerintem szóbelin nem szoktak szenyózni, tudják, hogy mi a szitu. Ha nem vagy elég jó szinten, akkor az írásbeli és a magnó úgyis elviszi a vizsgát, ott derül ki igazán, hogy mennyit tudsz, nem a szóbeli vizsgán, ahol 200/150 a vérnyomás, meg 150 pulzus... Legalábbis aki izgulós, mint én... :) Azt hittem, elájulok.
Szóval a vizsga gerince az a magnó, meg az írásbeli, azokra is szépen fel lehet készülni.
Üdv mégegyszer és egy kalappal! :)
Drága vagy, de én egy darab ember vagyok mindössze... :)))) Ezt nem jeleztem külön a második hozzászólásban, hogy megint én vagyok. :D
Sok sikert mégegyszer! Én amúgy majd februárban megyek német B1-re, mert kell a diplomámhoz. Neked is ahhoz kell?
Bocsi, nem figyeltem. :)
Én kicsi vagyok még, nekem a felvételi plusz pont miatt szükséges most a nyelvvizsga. Előre sok sikert neked is!
Noh akkor csatlakozom én is, nekem augusztusban lett meg a TElC angol B2 elsőre és sztem tök könnyű volt!
Ha dobsz egy email-címet, akkor küldök TELCes anyagokat! Tudom, hogy pár picit késő van, de hátha jól jön...:)
nagyon drukkolok, és hidd el hogy a szóbeli a legkönnyebb!
msn-t is írhatsz ott talán jobban át tudom adni a tapasztalataimat:)
ha gondolod :)
szia és jó felkészülést
Szia!
Nagyon nem jönnének rosszul, de az a gond, hogy nem látom az email címedet.
Az én msn címem itt van: hmfmerder@gmail.com
Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!