Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Még most is lehetek jó idegenv...

Még most is lehetek jó idegenvezető, ha nagyon elszánom magam?

Figyelt kérdés

Szeptemberben indul egy okj képzés, idegenvezető szakon..nem tudtam eddig eldönteni mit válasszak, ezért erre esett a döntés. A problémám annyi, hogy csak angolul beszélek, középhaladó szinten. Meg szeretnék tanulni több nyelvet is,de nem túl késő ehhez? (Szorgalmas vagyok)

21/L

2012. júl. 27. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Már miért lenne túl késő? Van aki még 50 évesen is nyelvet tanul.
2012. júl. 27. 21:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, de ennyi idősen már több nyelvet szokott az beszélni aki ilyen pályára készül, nem?
2012. júl. 27. 21:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Későnek nem késő, én 37 évesen végeztem el a tanfolyamot, bár én a nyelvtanuláson már túl voltam. Ha dolgozni is akarsz vele, mindenképp válassz még legalább egy nyelvet az angol mellé, mert angolosokkal Dunát lehet rekeszteni. Legtutibb valamelyik szláv nyelv. Németes idegenvezetőből is sok van, újlatin nyelvű országok turistái meg nem hemzsegnek nálunk. Egyébként minimum egy középfokú nyelvvizsga kell ahhoz, hogy levizsgázhass idegenvezetőként, és az engedélyedre is azokat a nyelveket írják rá, amikből legalább államilag elismert középfokú nyelvvizsgád van.

A nyelvekről meg annyit, hogy jelenleg 4 nyelvet beszélek felsőfokon, egyet középfokon, és ezekből hármat bőven 21 éves korom után tanultam meg. Szóval ehhez végképp nem késő.

2012. júl. 27. 21:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen, ebben szeretnék elhelyezkedni, és minimum 3 nyelven beszélni, hogy értelme is legyen. 2 éves a képzés, az angol nyelvvizsga nem lesz akadály. Attól félek, ha 2 év múlva végzek, és esetleg még egy nyelvet sikerül addigra megtanulnom, nem lesz elég ehhez a munkához. A távol jövőben tudom hogy menni fog a több nyelv is, mert mára már észbe kaptam. Csak úgy érzem kicsit későn..

Köszönöm a válaszokat!:)

2012. júl. 27. 21:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Már kétéves tanfolyam???

Én 3 évvel ezelőtt csináltam, akkor októberben kezdődött, és áprilisban vizsgáztunk.

2012. júl. 27. 21:36
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt végeztem, most sem két év. Nem tudom, mit néztél.

2012. júl. 27. 21:38
 7/7 A kérdező kommentje:

LIA iskola, Gödöllő.

Íme: [link]

2012. júl. 27. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!