Komolyan szeretnék angolt tanulni, sajnos csak az otthoni nyelvtanulás jöhet szóba. Ti hogy csináljátok?
A középiskolában már tanultam angolul, ott el is jutottam b2-es szintíg. Viszont ott abba is maradt az egész, ügyet se vetettem rá jó ideig, most viszont ismét szeretném elkezdeni a nyelvtanulást, illetve felfrissíteni, kiegészíteni a tudásom.
Ajánlanátok jó nyelvkönyveket?
Illetve, ti milyen módszerrel tanuljátok a nyelvet? Hány órát szántok rá naponta? Napi 4-5 óra elegendő?
Nekem a legfőbb bajom a szavakkal, kifejezésekkel van. Nagyon gyorsan elfelejtem őket. Valami módszer, ami tényleg hatékony, és elősegíti, hogy az adott szó, kifejezés tartósan bevésődjön, létezik ilyen? És mennyi szavat illik tudnia annak, aki felsőfokon szeretné beszélni az angolt? 10 000, 20 000, 50 000?
És mennyi időbe telik, míg elérem egy anyanyelvi beszélő szintjét? Hány év? Vagy erről ne is álmodozzak, ha nem megyek ki huzamosabb időre egy angolszász országba?
Én 1 év és 1 hónapja ezzel kezdtem (szerintem jó)
Itt egy hasonló
Még 1
Mind a 3-at végig csinálod becsülettel (csak az ingyenes részeiket, szerintem nem éri meg a fizetős úgy hogy azt ne válaszd) akkor az alapokat nagyon jól megfogod belőle tanulni és jó alappal már képes leszel magadtól tanulni mindig keres google-ben feladatokat nézz videót angolul először magyar felirattal majd ha már jól megy akkor angol felirattal , halgass zenét dalszöveggel !!!!!!
Előljárók és még sok más
Attól függ melyik fajta angolt kiejtést szereted itt kitudod választani és azt begyakorolni (kiejtei a mondatokat szavakat )
Sok sikert !!!!!!
Angol nyelv:
Csordás Norbert angol nyelv könyv
Aztán:
English Today Video Course
Angolul könnyű
EnglishBox
Follow Me BBC English Video Course
Extra BBC English Video Course
Relaxa Angol Villám
Learn English with Jennifer Lessons for Beginners Video Course
English For you efu Video Course
Angol CD intenzív nyelvtanfolyam
English in 20 minutes a day
Callan Lessons
Assimil English
Angol-Magyar Társalgási Témák 1,2,3 szint
Berlitz English All Levels Audio CDs
5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek
gyerekeknek:
Gogo loves English
English Time
Ezek letölthetőek otthonra.
Nekem minden nap jön két új angol szó ingyen a Katedra Nyelviskolától példamondattal, az elég jó, legalábbis úgy érzem, hogy a spanyolom és a németem azért fejlődik (azokból is jön 2-2). A példamondat sokat segít a spanyol és német nyelvtanban.
Egyébként angolból már kb. 6 éve is azt mondták, hogy a szókincsem nagyon jó (a nyelvtanommal ellentétben), és azóta még nagyon sokat fejlődött. Én a kombinált megoldásban hiszek: kábeltévén CNN, BBC, internetes rádión NPR, BBC Radio 2 (esetleg BBC World Service kezdőbbeknek), de ezek szerintem egy idő után nem segítenek olyan sokat, mintha egymás után olvasnád az angol nyelvű könyveket. Ha egyet mondhatok, angol nyelvű könyveket biztosan olvass.
Egyébként van olcsó kiadvány Angol nyelvtan felsőfok, kb. 500 Ft-omba került nemrég. Meg ami sokat segített nekem: Országh László: Rendszeres angol nyelvtan.
Egyébként én még sok más formában is tanulok, csak ezeket ajánlottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!