Jó ötlet az angol szókincsemet fejleszteni, direkt ebből a célból kiadott könyvek segítségével?
Én is a magolás híve vagyok szavak terén, tehát próbálom letakargatni, mondatokat mondani a szavakkal, viszont olyan sok van néha, hogy azt lehetetlen egyszerre megtanulni, észben tartani meg ismételgetni újra és újra...
Kb. minden módszerrel próbáltam már tanulni, pl. a kártyás módszer sem volt rossz, egyetlen egy probléma ezekkel, hogy nagyon sok idő megcsinálgatni a kártyákat.
Én viszont nem vagyok a magolás híve.
Filmeket néztem, és könyveket olvastam. Regényre gondolom, nem tankönyvre.
Nekem így működik csak a dolog, próbáld meg esetleg te is.
Köszi a válaszokat. :)
A filmnézés nem jön be túlságosan, felirat nélkül valamelyik film eléggé nehezen érthető.Ha közbe keresgélek meg bogarászgatom a szavakat, hogy mi lehetett az, akkor meg megöli az egészet, ugyanez van az olvasásnál is.
Ennél a szinten már úgy veszem észre, hogy mindegy, nem számít, hogy nem értek meg pár szót az olvasmányokba mert anélkül is megértem.
Ha leülök szavakat tanulni és egyesével kiszótárazgatni a dolgokat, azzal csak azt érem el, hogy még jobban megutálom.
Azért kérdeztem rá ezekre a könyvekre, mert úgy látom, hogy ez talán így tanulhatóbb lenne különböző feladatokkal.
A könyvolvasást meg filmnézést nem is úgy gondoltam, hogy szótárazz. Isten ments. :) Csak simán hallgatni meg olvasni is elég. :)
Én a spanyolt úgy kezdtem el olvasni, hogy kb. 10 szót ismertem... Az első könyv végére már ismertem mondjuk 100-at is. :P
Aztán most meg már mindent megértek. Ehhez csak türelem meg kitartás kell, tök jól működik a dolog. :)
De persze úgy csináld, ahogy neked jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!