Diszlexia! Ki tud segíteni?
Figyelt kérdés
Nemrég tudtam meg,hogy diszlexiás vagyok,és ezért nem megy az angol nyelv tanulása...Amikor gyerekként tanulnom kellett idegen nyelvet az iskolában(nekem még az orosz nyelv volt a kötelező),akkor ha valakinek nem ment a tanulás azzal magyarázták,hogy "nincs nyelvérzéke"....Igazából nem volt téma a diszlexia.De ennek ellenére mindig jó tanuló voltam,csak hát a nyelvtudásommal voltak csak gondok.Most,hogy 30 felett vagyok,és külföldön élek egy ideje,már szégyellem,hogy egyszerűen még mindig nem értem a nyelvet,pedig sokan mondanák,hogy ennyi idő után minimum a társalgási szint meglenne...Pedig tényleg szeretném megtanulni,és teszek is érte..Pl: Intenzív angol tanfolyamra jártam(napi 3 óra tanfolyam),majd otthon is 2 órát tanultam..(hallás utáni fejlesztés CD-ről) rendszeresen járok olyan helyekre ahol sok angol szót lehet hallani..a TV is angolul megy,hisz mint írtam itt élek kint.De még mindig nem tudom,hogy ezek után mit tegyek,hogy legyőzzem a diszlexiámat,és végre megtanuljam a nyelvet...Már nagyon el vagyok keseredve!Volt valaki hasonló helyzetben,vagy mit tanácsoltok mit tegyek még???Előre is köszönöm a segítséget..2009. júl. 13. 15:44
11/12 A kérdező kommentje:
00.10. Nem a teszt alapján állítottam fel a diagnózist.Már írtam,hogy voltam vele orvosnál...
07.00.Már utána jártam az otthoni TB-nek.Hiába fizetnék "pár hónapig" maga a készülék nincs ingyen,és NEM OLCSÓ.Majd idővel ha lesz pénzem venni fogok.Nem vagyok gazdag ember,és van gyerekem is akinek biztosítanom kell a jövőjét.És igen sokat jártam orvoshoz a halláscsökkenésem miatt.(a magas hangfrekvenciákat pl:sziszegés...nehezen hallom meg.)Nem azt kértem senkitől,hogy piszkáljatok,és hogy menjél haza tanácsot.Azt kértem,hogy tudtok -e abban tanácsot adni,hogy miként tanuljak,vagy fejlesszem magam,hogy haladjak.Haza menni nem tudok,és nem akarok mert családostul élek itt kint,és van munkám...
2009. júl. 14. 11:34
12/12 anonim válasza:
Na akkor ha se hallás után nem megy se írás olvasás után , maradt a látás, próbálj meg képeket készíteni, képes szótárakat olvasgatni, és ne kerüld azokat a helyzeteket amikor használnod kell a nyelvet ,mert úgy tanulod a legjobban. Gyakorlatba ágyazva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!