3 felsőfokú az már előny lehet a munkakeresésnél?
22 éves vagyok, most tettem le a 3. nyelvből a felsőfokút. Még egyetemre járok, de vannak ismerőseim, akik most pályakezdők, és többet közülük azért nem vették fel a nagy cégek, mert csak két nyelvből volt felsőfokújuk, meg van akinek 2 felső + 1 közép.
A három felsőfok azért már elég jónak számít, nem? (angol-német-orosz)
Nem emlékszem egy hirdetésre se, ahol 3 nyelvet kértek volna. Olyanokat szoktam látni, hogy angol ÉS német, vagy angol és még egy európai nyelv ismerete.
Eszerint a 3 nyelv annyiból jelent előnyt, hogy az angol+német pályázatok mellett megpróbálhatod azokat is, ahol angol+oroszt kérnek.
"többet közülük azért nem vették fel a nagy cégek, mert csak két nyelvből volt felsőfokújuk"
Azért érdekelne, hogy mit tanulsz. Mert ilyenről még nem hallottam :-)
Elég 1 nyelvet jól tudni. A lényeg úgyis azon van, hogy az állásinterjún hogy viselkedsz. Ha úgy, mint én a jelenlegi munkahelyemen, szerényen, visszahúzódóan, félve, hogy rosszat mondasz, akkor nagy eséllyel elástad magad.
Ha úgy, mint a következő munkahelyemen (ahová már felvettek, de még felmondási időm van), hogy bemész, magabiztosan válaszolsz mindenre, minden idegen nyelvű kérdésére van válaszod ->ha nem is teljesen odaillő, de egyből rávágsz valamit, minden helyzetből kivágod magad, akkor menni fog. Persze ez szakterülettől és HR-estől is függ. konkrétan én a mérnök diplomámmal meg a középfokú angol nyelvvizsgámmal/papírommal így most jól jöttem ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!