Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » NÉMET! Ich swamm über den See...

NÉMET! Ich swamm über den See Balaton gestern dürch Révfülöp und Balatonboglár in Ungarn. Helyes így?

Figyelt kérdés
Minden komment zöld mancsot kap!
2012. júl. 8. 22:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Gestern habe ich den Balaton durchgeschwommen vom Révfülöp nach Balatonboglár im Ungarn.
2012. júl. 8. 22:19
 2/13 anonim ***** válasza:
65%

Ich schwamm gestern durch den Plattensee in Ungarn von Révfülöp bis Balatonboglár.

Vagy

Ich bin gestern durch den Plattensee in Ungarn von Révfülöp bis Balatonboglár. :)

2012. júl. 9. 00:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

juj , na még egyszer:

Ich bin gestern in Ungarn durch den Plattensee von Révfülöp bis Balatonboglár geschwommen.

2012. júl. 9. 00:13
 4/13 anonim ***** válasza:
43%
Az utolsónál ha átúszunk vmit akkor hat-os lesz a geschwommen...
2012. júl. 9. 06:27
 5/13 anonim ***** válasza:
hogy lenne hat-os? az uszas allapotvaltozas a pontbol bébe. nezz utana. nitol valtozna meg hirtelen,foleg h pont most usztal vilagosan a pontbol bébe?
2012. júl. 9. 23:02
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi! Zöld mancs ment mindenkinek minden kommentre.

Sajnos az én mondatom - már látom - hibás volt! Köszi a segítséget!

2012. júl. 10. 00:16
 7/13 anonim ***** válasza:

A schwimmen "hat" - itt egy eredeti német nyelvtan oldal:

[link]

2012. júl. 10. 08:02
 8/13 anonim ***** válasza:

Tessék, adok pár oldalt, ahol így láthatod:

[link]

"Ich bin schon lange Strecken geschwommen, aber noch nie so lange am Stück!“ sagt auch Alexander Bernhard."

[link]

"Ich bin dann einfach losgeschwommen."

[link]

""Ich bin durch den Reschensee geschwommen, der hat sechs Kilometer, und fünf Kilometer durch den Chiemsee."

És itt a google link, amivel rákerestem:

[link]

És ezt kapod, ha -haben-nel keresed:

[link]

Az iskolában is -sein-nal tanultam, idekint is úgy használom, még nem hallottam -haben-nel, de most már rá fogok kérdezni...

2012. júl. 10. 15:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Én maradok a -sein-nal, akárki akármit mond.. elviekben ha múltban történt egy meghatározott időközben, akkor tudod habennel mondani. De ha mozgást (tehát ide-oda úszkálsz , vagy hajóhoz úszol, tehát A pontból -Bébe jutsz), akkor sein-nal fejezed ki...

Tehát habennel is mondhatod, de csak egy nagyon szűk területen, s az esetek többi százalékában seinnal fejezed ki!

Tehát még egyszer mondom, igazad van, h haben-nel is lehet képezni, de ebben az esetben nem áll fenn, mivel valahova úszott, és nem azt mondta, hogy tegnap pancsolt délben....

2012. júl. 10. 15:16
 10/13 anonim válasza:

Ich bin gestern über den Plattensee von Révfülöp bis Balatonboglár geschwommen.

Ick schwamm gestern über den Plattensee von Révfülöp bis Balatonboglár.

Plattensee wurde (von mir) gestern von Révfülöp bis Balatonboglár geschwommen.

2012. júl. 11. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!