Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A szuperintenzív (heti 5x4...

A szuperintenzív (heti 5x4 óra) nyelvtanfolyamok mennyire nehezek?

Figyelt kérdés

Most augusztusban szeretnék jelentkezni kezdő angol csoportba és nem tudom eldönteni, hogy a heti 3x4-esre menjek vagy a szuperintenzívre.

A nyelvtanulással eddig nem volt gondom, beszélek olaszul és németül. De mégis félek, hogy fogom bírni a mindennapi 4 óra angolt...biztos fárasztó lesz :S Félek, hogy a sok tanóra után, nem lesz erőm otthon is tanulni.

2012. júl. 8. 08:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 2 éve jártam kétszer is intenzív tanfolyamokra, mert kellett a nyelvvizsga a diplomámhoz... 2*4 héten át 5*5 órában zajlott az oktatás, az egyik tanfolyam alapszintről középfokra hozott fel, a másik nyelvvizsgára készített fel.

Egy titka van az egésznek, nem szabad lazsálni, mert ha az elején elveszíted a fonalat, nem készülsz és lemaradsz, nem biztos hogy behozod a lemaradást, elúszol a tananyagban, úgy pedig semmi értelme nincs.

Mi egész délelőtt bent ültünk a nyelviskolán, oktatás után hazaértem, ebédeltem majd nekiültem leckézni és tanulni, közel annyi időt amennyit a tanfolyamon töltöttem. Hétvégére rendszerint egy csomó feladatot kaptunk, szóval ha egyszer elmaradtam volna.. :)

(minden nap egy nyelvvizsgás témát vettünk át, beszélgettünk róla, háziba pedig nyelvvizsga mintafeladatsort kaptunk /szövegértés, levél, labor és a hozzájuk tartozó szószedet és felmerülő új szavak, kifejezések megtanulása/, hétvégén pedig esszét, fogalmazást kellett írni, plusz 1-2 levelet a leckék mellé. Szóval elég sok volt, de ugyebár fő a gyakorlás.)

Kitartás, szorgalom rengeteg kell hozzá, de ha tényleg akarod is, akkor simán fog menni :) Sokszor fogod úgy érezni, végleg betelt az agyad, de egy kis lazítás után fér még bele új infó, hidd el :P

Töredékét nem tudom már a tanultaknak, mert levizsgázta és nem használom a nyelvet, de ha elővenném a jegyzeteimet, könyveimet biztos hamar előjönne az a sok okosság :)

Sok sikert és kitartást! :)

2012. júl. 8. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!