Latin nyelv? (bővebben lent)
Egyetemen kellett tanulnunk, de megmondom őszintén, hogy nekem nem ment, és utána abba is hagytam.
Pedig amúgy imádom a nyelveket, és magamtól tanulok most is spanyolul, tudom már németül és angolul is... De a latin valahogy távol állt tőlem. De mondjuk nem is tanították jól.
Az az igazság, hogy az én módszerem a könyvolvasás meg filmnézés az adott nyelven, és ugye latinul egyik se könnyű... Mondjuk a Harry Potter első részét megvettem poénból latinul, de nem tudtam elolvasni. :P
Ettől függetlenül persze te kezdd el, hiszen lehet, hogy neked tök jól menne, mert annyira érdekel. :)
A lényeg, hogy tedd magad számára valahogy "élővé", tehát ne a nyelvtani táblázatokat kezdd el magolni, mert attól csak elmegy az életkedved is... szerintem. :)
Amúgy elvileg ugye a latin nyelvek segítenének, meg az angol is. Szerintem én az angoltudásomnak köszönhettem, hogy nem buktam meg latinból, mert a szövegeket mindig megértettem, csak ragozni nem tudtam. :P
Köszi a váalszokat:)első:tényleg szeretnék minél több nyelvet tanulni:))megfogadom a tanácsot.:)
második:ez kellemes hír.:)jó lenne ha az angol meg a francia segítenének:D
Azért annyira nem különleges.
A hatosztályos sulikban tanítanak latint, nekem pl. kötelező volt.
Orvosi egyetemen, jogon is kötelező, tudtommal történelmes is, meg szerintem még jó pár szakon.
Nem hiszem, hogy túl sok értelme van a nyelvvizsgának.
És egyébként sem sok mindenre jó, ha nem a fent felsorolt szakok egyikén akarsz továbbtanulni.
Nekem orvosihoz nagyon jól jött, hogy kötelező volt.
Meg más nyelvhez jó alap, főleg az olaszhoz.
Ehhez két könyvet ajánlok:
Mindkét könyv kapható a Líra könyvüzletekben. Többi könyvtől csak megkeveredsz.
Franciatudás nagyjából semmit sem segít, mert nagyon különbözőek a szavak mind írásban, mind kiejtésben (reex - roj, Piktáávium - Poátyié, Fran[c/k/cs]iszkusz - Franszoá). A ragozás főleg (egy igének nagyjából 60-80 alakja van, bár logikusan elrendezve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!