Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol tanuláshoz tudnátok...

Angol tanuláshoz tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Negyedikes voltam mikor elkezdtem tanulni. középiskola végéig iskola szinten, sajnos nem magas szinten tanultam. Mindig 4es 5ös voltam.

Egyetem alatt nem használtam nem tanultam. Csak felejtettem.

most vagyok végzős. Diplomához kellene, ősszel nyelv vizsgáznom kellene.

Hogy álljak neki a tanulásnak? Tanárhoz most az elején nem szeretnék elmenni, mert rengeteg pénzbe kerül. Inkább majd akkor mikor már leszek egy szinten.

2012. júl. 4. 14:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Őszön belül pontosan mikor? Nem mindegy, hogy szept 1 vagy nov 31 :-P

Ha kb 3 hónapot számolunk, az 90 nap.

Napi 3 órát mindenképp tanulnod kell. Az 270 óra tanulás. Annál kevesebbel nem hiszem, hogy meg lehetne úszni.

Mindenképp keress mielőbb egy tanárt. Mondd meg, hogy heti egyszer akarsz jönni. Az kb 12 alkalom.

Pénzben 30-50 ezer Ft (50 ezer akkor, ha utolsó hetekben 1 helyett kétszer kell menned.)

Ennyit mindenképpen érdemes rászánni, mert egy elbukott nyelvvizsga is minimum 25ezer.

Ha megvan a tanár, akkor kinézhettek egy nyelvvizsgát, amire főleg a szóbelit akarod a tanárral gyakorolni, illetve ő kijavítja az írásbeli gyakorlataidat (szigorúan órán kívül)

Mivel az általános tudásod nem éri el a nyelvvizsga szintet, így a nyelvvizsga felkészülés mellett tanulnod kell otthon, hogy minél több lyukat tömj be. (Erre megy el az elején jelzett napi 3 óra.)

Ez szókincs fejlesztést és nyelvtantanulást jelent.

A tanár által kiadott egyéb feladatokat ezen fölül kéne csinálnod. Azt kb 2-5 órára saccolom egy héten.

Gondolom a középiskolás könyveid megvannak még, abban megtalálod a nyelvtani magyarázatokat, ha az nem elég (érthető), akkor olvass utána neten. Meg úgyis egyik-másik részt meg kell majd beszélni a tanárral is.

Szókincsből meg én a leggyakoribb 2000 angol szóra mennék rá. Ilyen listákat lehet találni a neten.

Illetve a nyelvvizsgához esetleg még pár száz hasznos szót azon felül meg kell tanulni.

2012. júl. 4. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!