Mi erről a véleményetek? Szerintetek kamu?
Ha érdekel,és mennél akkor pályázd meg,és már az első körben megtudod kamu vagy sem.
Ha úgy kezdik az első levelüket,hogy kezdésnek fizess X.összeget,akkor felejtsd el. Kamu.
Bár én szerintem túl szép,hogy igaz legyen kategória,és valami nagyon bűzlik benne..
Ez konkrétan ott bűzlik, hogy ha munkatársakat keresnek, akkor miért nem eleve úgy hirdetik meg, hogy milyen szintű nyelvtudással várják a jelentkezőket.
És az is furcsa, hogy semmi más feltételt nem adtak meg.
Persze oké, ne legyenek előítéleteink, egy kapcsolatfelvételt már csak azért is érdemes lenne megpróbálni. Ha megteszed, írj majd ide az eredményről, érdekelne :)
Ugyanis szerintem ha a munkához valóban a japán nyelvet kell használni, akkor egy tanfolyam édes kevés. Ha pedig nem, akkor viszonylag könnyen találnának, ha nem is száz, de megkockáztatom, hogy közel annyi embert.
Mondom mindezt több mint 10 éves japántanári tapasztalattal + JLPT 1-es nemzetközi japán nyelvvizsgával.
A honlapjukat olvasva a következő a meglátásom:
- ez semmi más, mint online nyelvtanfolyamra diáktoborzás, aztán a végén közlik majd, hogy nem rád esett választás.
Ilyet is írnak: "Ezért csak olyan könyveket kínál fel a JAHUSC cég, melyekből a japán diákok is tanulnak és amelyeket Japánban is elismernek. Vagyis ezek eredeti japán tankönyvek. Egyáltalán nem olyanok, mint amelyeket külföldiek készítenek más külföldieknek..... " >>> ha ez igaz, akkor azok, akik sosem tanultak korábban japánul, ezt nagyon nagyon hosszú ideig kellene tanulni ahhoz, hogy egy alap szintre is eljussanak benne. Másrészt: rengeteg kiváló külföldiek számára készült könyv létezik már. Az is igaz, hogy többségük japán egynyelvű, tehát kell hozzá tanári magyarázat, de az nem igaz, hogy a japánok is azokból tanulnak.
Továbbá ez a lap azt sugallja, hogy elég megtanulnod egy kicsit a nyelvet, némi kulturális ismeretet stb., és teljesen mindegy, hogy mi a végzettséged, az úgysem fog számítani. Tény, hogy Japánban a vállalatoknál a mai napig megfigyelhető, hogy amikor az ember bekerül, akkor úgymond felejtsen el mindent, hogy a cég a dolgozóját a saját arcára formálhassa, de azért ahhoz, hogy oda bekerülhessen az ember, nem árt, ha már le tud tenni valamit az asztalra + azért a szakirányú végzettség sem hinném, hogy kifejezetten hátrány lenne.
Szerintem kamu. Ezt 2 fő ok szerint gondolom.
Szerintem egy ilyen cégnél nem ingyenes email- és domain címnek kellene lennie.
És talán még
"100fő irodai munkatársat keresünk Japánba éves szerződéssel"
Szvsz. ha Japánban dolgozol hosszabb ideig akkor értelmesebb lenne yen-ben fizetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!