Az, hogy angolban egyszerü vagy folyamatos múltat használunk, függhet a szövegkörnyezettől is, igaz?
Pl. ha azt akarom kifejezni, hogy tegnap tv-t néztem, közben szól a telefon itt az 1. folyamatos múlt a 2. egyszerü múlt. De ha azt akarom mondani, hogy esett a hó, kint hógolyóztunk és bejöttem tv-t nézni akkor így van? It was raining when I watched TV.
Szóval nem muszály mindig egy megoldásnak lennie, lehet több is?
muszáj pontos j
Attól függ, hogy melyik volt folyamatos és melyik egyszeri... vagy ideiglenes, míg a másik tovább tartott.
első eset: tv nézés folyamatos, telefon egyszerű múlt
második eset: hóesés folyamatos, hógolyózás folyamatos, majd később a tv nézés is folyamatos.
Szerintem.
Miközben tévét néztem, megszólalt a telefon. Az első, folyamatban levő cselekvésedet szakítja félbe a telefon. While I was watching TV, the phone rang.
A második példánál kétféleképp nézhetjük a cselekvéseket. Ha események sorrendjét írod le, akkor egyszerű múlt mind. Tehát először esett a hó, utána hógolyóztatok és utána néztél tévét. It snowed. We had a snowball fight, then I watched TV.
Ha miközben havazott, ti épp hógolyóztatok, akkor: While it was snowing, we were palying snowball fight. Then I came in to watch TV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!