Pénteken teszem le az ÖSD B2 szintű nyelvvizgát. Tapasztalatok?
8évig tanultam németet, egész jól beszélek, mégis tartok a tőle. Ha esetleg nem sikerül, van javítóvizsga? A felkészítőkönyvhöz képest milyen nehezek a feladatok? Szóbeli?
L/14
Én már régen tettem le ezt a fajta nyelvvizsgát, szóval már annyira nagyon nem emlékszem rá (mármint, hogy a gyakorlófeladatokhoz képest milyen nehézségű), de szerintem nincs mitől tartanod. én 3 évi német tanulás után (persze szerettem is, és ezért nagyon tanultam) írtam meg és tök jól sikerült elsőre. Szóbelinél általában kedvesek, bár engem próbáltak elbizonytalanítani, de a lényeg, hogy nem baj, ha hülyeséget is beszélsz, de ne hagyd magad. és ha látják rajtad, hogy nem tudnak rajtad kifogni, mindenre mondasz valamit (és nem csak bambán nézel, hogy most erre mit válaszolj), akkor simán meglesz, nem kell bukástól tartani. :)
Hajrá!
Javítóvizsga, javítási lehetőség nincs, vagy sikerül vagy nem.
Ha nem, akkor sincs semmi probléma, csak elúszott a befizetett pénz és nem kapsz nyelvvizsga bizonyítványt. Ha nem sokkal maradnál le, érdemes még egy kicsit gyakorolni, tanfolyamra menni vagy tanárhoz, újra jelentkezni, befizetni a vizsgadíjat és újra vizsgázni. Előfordulhat az is, hogy csak az egyik rész sikerül (A-szóbeli= kommunikáció+magnó / B-írásbeli=szövegértés+levél) akkor a sikeres részről kapsz egy bizonyítvényt, majd a másikat később is leteheted, de akár másik akkreditált vizsgaközpontnál is. (www.nyak.hu)
Ha jól megy a nyelv, biztos sikerül, bízz magadban! :)
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!