Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a legszebb nyelv? És...

Melyik a legszebb nyelv? És miért?

Figyelt kérdés
Szerintetek?
2009. júl. 7. 23:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mégegyszer köszi a válaszokat.:)

Ezt hogy érted hogy szerelmet vallani?Ich liebe dich??:)

2009. júl. 10. 22:39
 12/20 anonim válasza:
30%
Magyar, az egyetlen logikán/józan észen/értelmen alapuló nyelv.
2010. febr. 7. 00:16
 13/20 anonim válasza:
A legszebb nyelv az orosz.
2010. márc. 3. 09:22
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A spanyol a legszebb, a német nem túl szép de én szeretem, az angol unalmas, a francia undorító, az orosz pedig szerintem is jó. Jah és valaki leírná,hogy miért olyan szép a magyar nyelv? Ha belegondolom magam egy külföldi helyébe akkor szerintem nem igazán tetszene :S
2010. jún. 28. 18:37
 15/20 anonim válasza:
94%

A magyar!

Előző hsz írójának:

John Palgrave Simpson (1807-1887) 1848. márciusában írja Levelek a Duna mellől című cikkében:

A magyar nyelv költői, gazdag, hangulatos tele van lelkesedéssel, eréllyel, mindennemű költői célra alkalmatos, bátor, s mégis gyöngéd összhangzatos, dallamos és kifejezése tiszta.

Chevalier de Berris (1817-1865) francia nemes ezt írta a magyar nyelvről:

Egészen különös ez a nyelv, kissé talán nehéz is. De mindevvel nem törődve, megtanultam, mert jól csengő. Az általam ismert nyelvek közül a legszebbnek és legtisztábbnak tartom. Különösen, ha egy hölgyet hall beszélni az ember, akkor vele együtt a nyelvbe is bele kell szeretni.

Brockhaus Lexikon (Brockhaus Enzyklopädie) német nyelvű enciklopédia (Lipcse 1796):

A magán- és mássalhangzók szép aránya, a hangok finom árnyalása, minden szótag egyenletes és tökéletes képzése és a magánhangzó-illeszkedés harmóniája pompássá és férfiassá teszik ezt a nyelvet.

Szalainé Antje német író és festő sokat járt Magyarországon, beleszeretett a magyar nyelvbe és tökéletesen megtanult magyarul. Ez hogyan lehetséges? kérdésre a válasza:

"A magyar nyelv könnyű, mert logikus. De nem csak logikus, hanem gyönyörű, dallamos és változatos, mert hatalmas szókincse van. Valami nagyon fontos hiányozna az életemből, ha már nem beszélhetném." (2008)

Giuseppe Mezzofanti (1774-1849)

Tudja melyik nyelvet tartom az olasz és a görög után, minden más nyelv előtt leginkább dallamosnak és a verselés szempontjából a leginkább fejlődésre képesnek? A magyart. Ügyeljen, egy feltündöklő költői lángész még igazolni fogja nézetemet. A magyarok, úgy látszik, maguk sem tudják, hogy nyelvük milyen kincset rejt magában...

A következő idézet is Mezzofantitól származik:

Tudják-e, melyik az a nyelv, amelyet konstruktív képessége és ritmusának harmóniája miatt az összes többi elé, a göröggel és latinnal egy sorba helyezek? A magyar...(1836)

forrás [link]

2010. szept. 12. 17:43
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a lengyel és az orosz! :)
2010. szept. 17. 19:34
 17/20 anonim ***** válasza:
Jah, és a hangzásuk miatt a legszebbek...
2010. szept. 17. 19:37
 18/20 anonim válasza:
83%

A magyar után a latin, és az olasz a legszebbek ! Egész szép még az angol és az orosz is. A német sem rossz, a francia undorító, ahogy a spanyol is. A kínai rohadt gusztustalan, a szlovák szintúgy,a románról nem is beszélve. A szerb is egy nagy hányás. A lengyelről ne is beszéljünk .... A koreai egy külön kategória a gusztustalan nyelvek között.

A finn szép, a norvég is, az izlandi sem rossz, a japán gyönyörű, dallamos.

2010. szept. 18. 21:57
 19/20 anonim válasza:
Általánosságban elterjedt nézet(én is ezt vallom), hogy a legszebb, legdallamosabb nyelvek az újlatin nyelvcsaládból valók. Ezen belül is a spanyol a leggyönyörűbb nyelv. Fénylő hangzású, tiszteletet parancsoló, méltóságteljes; ugyanakkor szenvedélyes, ritmusos és temperamentumos. Az előbbiek miatt az egyház is előszeretettel alkalmazza különböző imádságok, temetések alkalmával(a latin mellett).
2010. nov. 5. 23:32
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a legszebb az izlandi és az orosz

az izlandi olyan mintha gyerekek beszélnék, mintha egy játszótéren hallanám.

Az orosz pedig....nem tudom megmagyarázni. Egyszer nagyon lágy de néhol mégis kemény...valahogy magávalragad

2011. jan. 4. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!