Milyen angol szótárat ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Közeljövőben középfokú, később felsőfokú nyelvvizsgát szeretnék tenni. Szerintetek melyik a legjobb? Egynyelvű vagy kétnyelvű?Ű
Longman-re valamint Oxfordos szótárakra gondoltam. Mi a tapasztalatotok?
2012. jún. 22. 18:32
1/2 damdam válasza:
Én az egynyelvűt szeretem, az Oxford Advanced Learner's Dictionary-t használom, ezt tudom ajánlani.
Kifejezetten nyelvtanulóknak készült, a szócikkek könnyen érthetőek. Nemcsak tartalmilag jó, de áttekinthető is. Van hozzá sok kiegészítő oldal a szótár végén, pl. lévélírás vagy a számokról egy rövid nyelvtani összefoglaló.
Próbáld meg a kiadó honlapját, ott bele lehet nézni egy-két oldal erejéig. Azt hiszem más kiadóknál is van ilyen lehetőség.
2/2 patriot74 válasza:
Szerintem is jobbak az egynyelvűek,pontosabbak, aktuálisabbak és jók a példamondatok. Én Longman párti vagyok, de persze bármelyik nagy kiadóé jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!