A spanyolt megtanulni tényleg könnyebb, mint az angolt vagy csak elsőre tűnik annak?
Igen, eloszor tényleg egyszerunek tunik :)
Én angolul kb. kozépszinten beszélek, a spanyolt is tanultam régebben. A spanyolban eléggé bonyolult szavak vannak, de persze meg tudod tanulni, ha akarod.
Az angolban inkább a kiejtés a nehéz, aki meg csak beszélni tud, leírni nem tudja.
Az angol a Föld legkönnyebb nyelve.
Egyszerű.
Ott van mindenhol a világon, körbevesz, csak ki kell nyitnod a szemed, füled és már érintkeztél is vele.
Általános iskola negyedik óta teljességgel magamtól tanultam az angolt és pár évvel később folyékonyan beszéltem.
Mind nyelv egyforma nehéz. Egyes dolgok könnyűek, mások nehezek, de átlagban kiegyenlítik egymást.
Az angolt könnyebb elkezdeni, könnyebb elérni alapszintű tudásig. Aztán nehezedik. A spanyol meg kezdetben nehezebb, aztán könnyebb.
Kiejtés szempontjából a spanyol a könnyebb, ez tény, mivel kevesebb a fonéma benne.
Ragozás szempontjából a spanyol igeragozás bonyolultabb, mint az angol.
A szókincs jelentős része közös a két nyelvben, az angolban meglévő latin és francia jövevényszavak miatt. A spanyol nyelv gyakorlatilag egyezik a latinnal, annak kései változata, jóval inkább, mint pl. az olasz.
Attól függ milyen nyelveket szeretsz.
Angol érddekes egy germán nyelv, már csak ha azigeragozást értjük
A spanyol igeragozás a latin vagy romanizmusi (akinek tetszik) alapszik. egyszerűen minden számhoz és szeélyhez külön ragok vannak. Kiejtés sokkal könnyebb. Sőt az igeidőkből is kevesebb van mint az angolé.
Nekem a neolatin nyelvek jöttek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!