Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol nyelv - Mit csináljak?

Zsinga kérdése:

Angol nyelv - Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Legtöbbször csak ugy tudok angolul forditani ha az feliratozva van. Elég jól tudok angolul csak sokszor nem értem azt, hogy mit mond. Hogy lehetne ezt kitanulni, hogy akkor is tudjam hogy mit mond ha nem feliratozva van. Angol tanfolyam nélkül meglehet oldani mert az rengeteg pénz!
2012. jún. 19. 01:01
 1/2 anonim ***** válasza:
gyakorlas gyakorlas gyakorlas. nezz tobb videot. es ne nezd oket felirattal amikor csak lehet. az angoltanarom is azt mondta h ne nezzunk semmit azzal, mert az elet sincs feliratozva. mondjuk en felirattal neztem amikor csak lehetett, moziban pl nem lehet, meg en kulfoldon elek, es tenyleg nincs az elet feliratozva D de szerintem mar az sokat segit ha sok-sok angolt hallasz. idovel hozzaszoksz a hangzashoz es eszreveszed h mar nemis mindig nezed a feliratot.
2012. jún. 19. 02:01
 2/2 anonim ***** válasza:

Ahogy az első mondja.

Nézd meg felirattal, aztán nézd újra felirat nélkül.

Nézz olyat felirat nélkül, amit már korábban láttál (akár magyarul is).

Hallgass hangoskönyvet. Ott nincs kép, így jobban rá kell koncentrálnod. Itt is érdemes olyanokat hallgatni, amit már olvastál. Eleinte nehezen fog menni. Nyugodtan hallgass meg egy-egy fejezetet többször is.

Hangoskönyveket itt találsz:

[link]

Iratkozz fel a [link] -re, gyakran vannak hanganyagok, amik természetesen nem érik el az eredeti nyelvű hangoskönyvek nehézségét, ezért gyakorlásra jók lehetnek.

Amit én nem csinálok, de esetleg kipróbálhatod, hogy diktálásokat csinálsz magadnak. Próbálod leírni, amit hallasz.

Ha gyakorolsz, akkor megát5ól rá fog állni a füled idővel.

2012. jún. 19. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!