Mit gondoltok a nyelvtanulás különböző módjairól? Ki hogyan tanul nyelvet? (Bővebben lent)
Két módon tudok nyelvet tanulni, az egyik az itthoni iskolai módszer (talán 3-4 év alatt össze lehet vele hozni egy középfokú nyelvvizsgát), a másik pedig a mély víz (az angolt például így tanultam, januárban nagy nehezen össze tudtam rakni négy-öt szavas mondatokat, május elején folyékonyan beszéltem kisebb nyelvtani hibákkal, júniusban a középfokút tettem le, következő év februárjában felsőfokút). Persze benne van az is, hogy nagyon jó és nagyon szigorú tanárt fogtam ki, angol anyanyelvű volt a hölgy, a mai napig imádom, viszont akárhogy könyörögtem, nem volt hajlandó sem beszélni, sem érteni magyarul... a harmadik órán megszólaltam, iszonyú hibáim voltak, visszakérdezett (megismételte a mondatomat helyesen), és attól a perctől tudtunk kommunikálni. Sosem javított ki, csak visszakérdezett a helyes mondattal, mintha nem hallotta volna rendesen :) Egy idő után rászoktam a helyes beszédre :)
21/L
Egy hasonló kérdés, ide leírtam amit gondolok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
Szóval én teljes mondatokat magolok. Én ezt is magolásnak tartom, csak eggyel jobb módszernek, mint szavakat magolni.
Ha van valami triviális szó (mert már létezik hasonló szó a magyar nyelvben, vagy egy másikban, amit már tudok valamennyire), akkor azt néha magában tanulom.
Esetenként lehet párbeszédeket is tanulni, más szövegek megtanulására én nem érzek motivációt.
Vannak, akik a "nem hagyományos" nyelvtanulást részesítik előnyben. Én még nem tartok ott :-)
A csoportos tanulás előnye, hogy van kivel kommunikálni, mert a nyelv lényege mégiscsak a szóbeli kommunikáció lenne (részben írásbeli). De megfelelő partner elég nehéz találni.
Úgyhogy egyedül tanulok, jobb híján, de legalább a saját ütemem szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!