Rosetta stone programot használ valaki? (több lent)
Letöltöttem a Rosetta stone version3-at, (a német részét használnám) de a nyelvnél csak 3Stufe van.
Hánynak kéne lennie?
Ha több lenne belőle, honnan tölthető le a többi?
Ha a stufe szintet jelent akkor ötnek.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Nagyobb nyelvekből (angol, francia, német - én ezeket használgatom) összesen 5 szint van.
Te milyennek találod a programot? Érdekelne a tapasztalatod, meglátásod!
Köszönöm a válaszokat!
Letöltöttem azt a torrentet is, de van egy problémám:
Amikor hozzá akarom adni a 4-es vagy 5-ös szintet (Stufe) akkor a következő hibaüzenet jelenik meg:
"Für diesen Sprachinhalt ist eine Aktualisierung von Rosetta Stone erforderlich."
(Ehhez a nyelvterülethez a Rosetta Stone aktualizálása szükséges).
De hogyan lehet aktualizálni?
Vagy mit csinálok rosszul?
Az első 3 szint egyébként (melyek eredetileg is megvoltak) minden további nélkül működnek.
Ötlet?
Így látatlanban nem tudok hirtelen válaszolni.
Végigpörgetted az első három szintet teljesen? Azoknál soha semmilyen hibát nem észleltél még azután sem, hogy ez a hibaüzenet előjött a 4. és 5. szintnél?
Képernyőképet tudnál mutatni róla (hibaüzenetről)?
Már megoldódott a probléma, egy másik alapprogramot töltöttem le, melyet az első válaszoló ajánlott. Ezzel már funkcionál minden.
Egyébként teljesen véletlenül tegnap találtam rá erre az oktatóprogramra, itt a gyakorikerdes.hu-n, most majd folyamatosan tesztelem, hogy alkalmas -e tanulásra.
A 3.-as szinttel kezdem (már van alaptudásom németből).
Ami biztosan hasznos lesz, a kiejtések gyakorlása. Még kiváncsi vagyok a szókincs mennyiségére is (azt mondják, kb. 2000 szó), de igazából azt kéne tudni, hogy az ismeretlen szavak száma mennyi.
Használjátok egyébként ti is ezt a programot?
Mennyire válik hasznára?
2. válaszoló vagyok.
Én használgatom ezt franciából. Nekem sokat segít. De ez személyfüggő.
Azt tapasztaltam, hogy kb. az első 3 szint viszonylag jó, de csak kezdőknek ajánlom, ez egy minimális alaptudást jelent, a családodról, meg a ház körül.
Kell szótárazni a félreértések elkerülése végett, továbbá bizonyos nyelvtannak sem árt utána nézni.
Például nem mindíg egyértelmű, egy képből eldönteni, hogy múlt, jelen vagy jövő időről van e szó.
A 4. szinttől kezdve hirtelen zavarossá válik a program. A képek félreérthetőek, a tanulandó mondatok hosszabbodnak, sok esetben kérdéses, hogy melyik szónak mi is a szerepe.
Úgy gondolom, kiegészítésnek tökéletes, de pusztán ebből lehetetlen megtanulni egy nyelvet.
Részemről már nem használom, nemrég tettem sikeres középfikú nyelvvizsgát, de tudásom 95%-át nem ettől a programtól kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!