Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek leronthatom 60%...

Szerintetek leronthatom 60% alattira az angol érettságimet a szóbelivel?

Figyelt kérdés
78%-os lett az írásbelim,de a szóbelim az pocsék lesz...
2012. jún. 11. 10:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha találkoztál már az általános és középiskolás matematika tananyaggal, akkor magad is tudod a választ. 117 pont az írásbeli, ennek teljesítetted a 78%-át. A szóbeli 33 pont, ha nem érsz el legalább 4-et, akkor megbuktál (a 78%-od ellenére). Vagyis számolj azzal, hogy szóbelin 4 pontod lesz, ezt add hozzá az írásbeli pontszámához, aztán számold ki, hogy ez hány százaléka az összpontszámnak (150). Nem ördöngösség.
2012. jún. 11. 10:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Az a 117 pont kapásbol 120 pont. Ha ki tudnám számolni,nyilván nem tenném fel a kérdést:D de a matekkal nem vagyunk túl nagy barátok.
2012. jún. 11. 10:47
 3/10 anonim ***** válasza:
ez 7.es anyag. ha ennyit nem tudsz kiszámolni akk én nem az angol miatt aggódnék..
2012. jún. 11. 10:57
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom, én kétszer számoltam végig az idei angol írásbeli pontszámait, de mind a kétszer 117 vizsgapont jött ki...

(a feladatok pontozása más, azt kell "átváltani" vizsgapontra)

Van most 91 pontod, abból lesz 95, ha szóbelin az elégségeshez szükséges minimális pontszámot produkálod. Már csak azt kell megtudnod, hogy a 95 hány százaléka a 150-nek, az meg kijön egy osztásból és egy 100-zal való szorzásból. Ha nagyon nem megy, elő lehet venni a matematika tankönyvedet, valamelyikben biztosan benne van. De akár még a függvénytáblázatban is megtalálod.

2012. jún. 11. 11:04
 5/10 anonim válasza:
ha jól számoltam, 150-nek a 60%-a 90 pont, neked ha minden igaz most 91 van. De úgy tudom, hogy valamennyit szóbelin is kell teljesíteni, mert csak akkor ha meg az érettségi, ha mindkét összetevőből megvan a minimum, azaz a 33 pont 10%-a 3,3 pontot legalább el kell érned a szóbelin, de bemutatkozol meg ilyesmik, arra már kapsz pontot :)
2012. jún. 11. 11:06
 6/10 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem tudod lerontani. Ha eléred a szóbelin a minimális 4 pontot, akkor már megvan a négyesed. De a matekkal tényleg nagyon hadilábon állsz, ezért ne a neked segítőkkel "szurkálódjál".
2012. jún. 11. 11:20
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem kell aggódnom a matek miatt.Az eredményt követően mindent töröltem szinte a fejemből,ami ezzel kapcsolatos:D ez van,nem érdekel,ki mit gondol,de erre a tantárgyra nekem sose lesz szükségem,erről nem akarok vitát nyitni. Itt csak némi megnyugtatást vártam,hogy meglesz a hatvan százalék így is,nem kell parázni,és akkor hátha úgy tudok odamenni,hogy nincs tétje,tehát lazán veszem,és akkor kinyílik a beszélőkém.

Remélem összejön,ha már ilyen jó lett az írásbelim.

2012. jún. 11. 11:26
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem szurkálódnék én,ha mások se szurkálódnának:) nyilván tudom,hogy vannak matekból meglehetősen nagy hiányosságaim,nem kell erre másnak is rávilágítania,de sajnos nekem nincs ahhoz valami jó agyam,nem erősségem a matematikai logika. Másnak is vannak nehezebben menő tantárgyak,amik meg nekem mennek jól,és én mégsem teszek erre megjegyzéseket:(

De most mindegy én nem akarok itt vitát nyitni,csak választ szerettem volna a kérdésemre.

2012. jún. 11. 11:31
 9/10 Andizsuzsi ***** válasza:
Kaptál. Szívesen.
2012. jún. 11. 12:11
 10/10 anonim ***** válasza:

"ez van,nem érdekel,ki mit gondol,de erre a tantárgyra nekem sose lesz szükségem"

Ezzel a kérdéssel máris megcáfoltad ezt az állításodat. Igaz, hogy sokmindenre nem lesz szükséged matekból az életben, de egy alap százalékszámítás például azért elég sokszor kellhet, mint ahogy most is. És nem mindig lesz ott más, aki segítsen.

2012. jún. 11. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!