Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak meg németül,...

Hogyan tanuljak meg németül, hogy közben ne veszítsem el az angol tudásom?

Figyelt kérdés

Végre sikerült javítanom az angol tudásomon, de szükségem lenne még egy nyelvre.

Arra gondoltam lehetne a német.

Csak az a gond, hogy középiskolában, amíg mindkét nyelvet tanultam teljes káosz volt a fejemben.

Angolon német szavak jutottak eszembe és fordítva.

A végen már egyik nyelven sem mertem megszólalni.

Hogyan kerülhetem el ez?

2012. jún. 6. 22:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha odafigyelsz jobban beszéd közben, akkor nem fogod keverni a szavakat, legfeljebb lassabban beszélsz. Én 3 nyelvet tanultam, volt olyan hogy egy mondatot sikerült a három nyelvből összerakni. Sok embernek probléma hogy egy szó a másik nyelven jut csak eszébe.
2012. jún. 6. 23:11
 2/2 Agnetha válasza:

Kedves kérdező!

Valóban nehéz dolog,magam is átestem ezen.Perfekt a német tudásom, mégis, mikor Moszkvában tanultam több évig és jött egy német nyelvű telefonhívásom,képtelen voltam azonnal válaszolni,alapvető dolgok,mint pl. JA helyett azt mondtam DA és így tovább.Szabályos kín volt a beszélgetés.Sokat segítene, ha a TV-ben német nyelvű filmeket néznél,a dialógusból, még ha most nem is érted tökéletesen ,mit mondanak, a történésből ki tudod következtetni.Nekem ez nagyon sokat segített.Ami pedig a nem merést illeti, sose legyenek skrupulusaid,mond ki, amit gondolsz, bármilyen nyelven is ugrik be a fejedbe, aki meg akar érteni Téged, úgyis megért.Sok sikert!Üdv:Agnetha

2012. jún. 7. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!