Hogyan tanuljak meg németül, hogy közben ne veszítsem el az angol tudásom?
Végre sikerült javítanom az angol tudásomon, de szükségem lenne még egy nyelvre.
Arra gondoltam lehetne a német.
Csak az a gond, hogy középiskolában, amíg mindkét nyelvet tanultam teljes káosz volt a fejemben.
Angolon német szavak jutottak eszembe és fordítva.
A végen már egyik nyelven sem mertem megszólalni.
Hogyan kerülhetem el ez?
Kedves kérdező!
Valóban nehéz dolog,magam is átestem ezen.Perfekt a német tudásom, mégis, mikor Moszkvában tanultam több évig és jött egy német nyelvű telefonhívásom,képtelen voltam azonnal válaszolni,alapvető dolgok,mint pl. JA helyett azt mondtam DA és így tovább.Szabályos kín volt a beszélgetés.Sokat segítene, ha a TV-ben német nyelvű filmeket néznél,a dialógusból, még ha most nem is érted tökéletesen ,mit mondanak, a történésből ki tudod következtetni.Nekem ez nagyon sokat segített.Ami pedig a nem merést illeti, sose legyenek skrupulusaid,mond ki, amit gondolsz, bármilyen nyelven is ugrik be a fejedbe, aki meg akar érteni Téged, úgyis megért.Sok sikert!Üdv:Agnetha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!