Idén érettségizek, és az angol nagyon nehezen megy. Az segít ha angol blogokat olvasgatok, és dalszövegeket fordítok le? Ti hogy készültök?
Figyelt kérdés
2012. jún. 3. 01:13
1/4 anonim válasza:
Szerintem az a legjobb, ha angol nyelvű filmeket nézel felirattal, azokból még a kiejtés is rád ragad.
2/4 anonim válasza:
Bármi segít, ha időt fordítasz rá. Én a youtube-on igyekszem a kedvenc dalaimat feliratos formában hallgatni. A kiejtésnél-hallás utáni megértésnél sokat segít.
3/4 anonim válasza:
Nyelvtanulásban segít ilyesmi, de érettséginél, hát nem tudom. Ha x témáról kell beszélned szóbelin, nem sokra mész vele, ha y témájú dolgokkal foglalkozol. Persze ártani nem árt, de az érettségi nem a nyelvtudásról szól, hanem a bebiflázott tételekről. Legalábbis az én időmben még így volt. :)
4/4 anonim válasza:
Egyébként vagy fél éve én is így indultam neki (bár nem érettséginek, hanem idegennyelvű állásinterjúnak), hogy majd olvasgatok, fordítgatok ezt-azt, aztán hamar letettem róla. Inkább a specifikus témákat keresgéltem külföldi oldalakon, úgysem arra kíváncsiak egy ipari cégnél, hogy akárki időutazónak hogy döglött meg a lova a XVI. században. Olyan dolgokat keress, amiről kérdezhetnek, ne csak úgy általánosságban. Az majd jó lesz akkor, ha túl leszel rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!