Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Idén érettségizek, és az...

Idén érettségizek, és az angol nagyon nehezen megy. Az segít ha angol blogokat olvasgatok, és dalszövegeket fordítok le? Ti hogy készültök?

Figyelt kérdés
2012. jún. 3. 01:13
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem az a legjobb, ha angol nyelvű filmeket nézel felirattal, azokból még a kiejtés is rád ragad.
2012. jún. 3. 01:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Bármi segít, ha időt fordítasz rá. Én a youtube-on igyekszem a kedvenc dalaimat feliratos formában hallgatni. A kiejtésnél-hallás utáni megértésnél sokat segít.
2012. jún. 3. 02:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Nyelvtanulásban segít ilyesmi, de érettséginél, hát nem tudom. Ha x témáról kell beszélned szóbelin, nem sokra mész vele, ha y témájú dolgokkal foglalkozol. Persze ártani nem árt, de az érettségi nem a nyelvtudásról szól, hanem a bebiflázott tételekről. Legalábbis az én időmben még így volt. :)
2012. jún. 3. 03:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyébként vagy fél éve én is így indultam neki (bár nem érettséginek, hanem idegennyelvű állásinterjúnak), hogy majd olvasgatok, fordítgatok ezt-azt, aztán hamar letettem róla. Inkább a specifikus témákat keresgéltem külföldi oldalakon, úgysem arra kíváncsiak egy ipari cégnél, hogy akárki időutazónak hogy döglött meg a lova a XVI. században. Olyan dolgokat keress, amiről kérdezhetnek, ne csak úgy általánosságban. Az majd jó lesz akkor, ha túl leszel rajta.
2012. jún. 3. 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!