Ti milyen nyelvet vennétek fel 2. -nak?
Szerintem meg angol mellett, a német a leghasznosabb...
Én szeretem, még is azt tanulom 2. nyelvként
OROSZ!
A nagy előnye:
- Kevés a jól beszélő ANGOL-OROSZ nyelvet ismerők aránya.
- Agrár szférában ez a két nyelv (német mellett) a leghasznosabb, mert az orosz-ukrán jelentős piacot jelent: velük meg kapcsolatot kell tartani...
- Megismered a cirill betűvilágot.
- És még szép is -de ez szubjektív...
Én másodiknak NÉMETET választottam, az OROSZT csak később, 20 éves koromban kezdtem.
állítólag manapság egyre inkább felértékelődik az orosz szerepe és sokan hülyeségnek is tartják, hogy a 90-es években leálltak a tanításával.
elsősorban a németet ajánlom, Magyarországon az angol után még mindig ez a leghasznosabb. a franciát csak akkor javaslom, ha szereted a kihívásokat, és nagyon szeretsz nyelvet tanulni, mert máskülönben élvezhetetlen.
Tudom, most még nem tetszik a német (hidd el, rengeteg embertől hallottam, de amikor elkezdték tanulni, megváltozott a véleményük), de ha belekezdesz, rájössz, mennyire szabályos, logikus, egzakt (ilyet a franciától ne is remélj....) és meg fogod látni benne azt a bizonyos rejtett szépséget ;) nekem sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!