Szerintetek milyen nyelvvizsgát csináljak, ha külföldön tanultam meg a nyelvet? (német)
Nyelvtani rész mindenhol van, elvégre anélkül nem lehet helyesen beszélni a nyelvet :)
Bár én angolból voltam, de az Origo-t ez esetben nem ajánlom. Az írásbeli részt itt túlzottan nyelvtan-centrikusnak találtam. A többiről sajnos nem tudok nyilatkozni, de úgy hallottam, azokon kisebb hangsúlyt fektetnek a nyelvtanra.
És muszáj nyelvvizsgát csinálnod? Bár, mondjuk ha olyan munkahelyre mész, akkor biztos kötelező.
De amúgy (tapasztalat, 3 hónapot dolgoztam most Ausztriában)
kint nem számít a nyelvtan, úgyértem úgy is simán megértik, és ők sem beszélnek valami szépen, sőt...
Ezért sem értem, a suliba is minek nyaggattak állandóan a felesleges der, die, das-sal.... és a hülye nyelvtannal.
Amúgy pedig kint volt olyan osztrák, aki nem értett meg engem, mert olyan szépen beszélem a németet. És ő nem tud "Hochdeutsch-ul"... Nah puff
De segíteni a kérdésedben nem tudok, nincs nyelvvizsgám.
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!