Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyiket jobb előbb tanulni:fr...

Melyiket jobb előbb tanulni:franciát vagy olaszt?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy melyik könnyíti jobban melyiket:ha előbb tanulok meg jól franciául akkor könnyebb lesz az olasz vagy fordítva?

2012. máj. 20. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Én nem beszélem egyik nyelvet sem, úgyhogy nem vagyok benne biztos, de úgy hallottam, hogy ha megtanulod a franciát, utána már nem olyan nehéz az olasz, mivel a francia nehezebb (ez tény).
2012. máj. 20. 18:08
 2/5 anonim válasza:

A franciában egy nézki egy szó: mássalhangzó-mássalhangzó.magánhangzó-magánhangzó-magánhangzó-mássalhangzó-mássalhangzó-mássalhangzó-mássalhangzó-mássalhangzó-magánhangzó-magánhangzó-magánhangzó

Az olasz ennél sokkal könnyebb(Persze ha ránézel elég nehéz de én kb fél óra alatt megtanultam az összes kiejtést-nem nehéz- ha akarod átküldhetek olasz könyveket minden témában ingyen összesen kb 60-70 ezer forint értékben:)

amúyg tapasztlatból mondom sokkal könnyebb mengtanulni és megszeretni az olaszt.Meg hát megérteni is:D

2012. máj. 21. 18:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Előző! Az egy dolog, hogy hogy néz ki...

Van kábé 20 (nem tudom fejből mennyi) betűkapcsolat, amiket fél óra megtanulni és ki tudsz velük ejteni MINDEN francia szót (na jó, van pár kivétel, a két kezemen megszámolom). Pl. au=ó, u=ü, eu=ő, satöbbi. A Renault is teljesen logikus, e=ö, au=ó, a végén pedig némahangzó (annak is van egy egyszerű szabálya).

Magyarországon divat lett szidni a franciát, mert Bordeaux az Bordó és Marseilles az Márszej, de ezen kívül nem tud róla senki semmit.

A latin nyelvek pedig segítik egymást, Brazíliában fogtam a francia nyelvtant és a portugál szótárt, persze kiszúrták, hogy külföldi vagyok, de megértettek vele (több-kevesebb kivételtől eltekintve).

Egy erős francia alappal spanyol, portugál, olasz, román nem lesz akadály.

2012. máj. 22. 12:28
 4/5 anonim válasza:
46%

Utolsó válaszoló!

Nem szidtam a franciát csak lehülyéztem... Nem hinném hogy többet is tudsz a a latin és újlatin nyelvekről mint én...

Abban igazad van hogy segítik egymást de attól még kell rá tanulni.

2012. máj. 22. 19:03
 5/5 anonim ***** válasza:
mindkettő megkönnyíti a másikat ha tudod az egyiket, kb ugyanolyan nehézségűek, nehezebb megtanulni a francia hallás utáni értést/helyesírást, de annyira nem vészes mint amilyennek beállítják, sokan azt hiszik a franciáról, hogy az egyik legnehezebb nyelv mert annak hallatszik :)
2012. máj. 28. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!