Magán tanárok! Nektek mi a legnehezebb a privát tanításban?
Számomra az, amikor a szülők hozzák a gyereket, hogy hát nem megy neki a nyelv és kéne korrepetálni és a gyereket meg egyáltalán nem is érdekli az egész, csak kényszerből ül az órán. Nehéz úgy tanítani, ha nincs meg a megfelelő motiváció és legszívesebben elküldene szerencsétlen engem melegebb éghajlatra :D
Számotokra mi az, ami nehézséget okoz?
Igen, így én is jártam. Jött a diák, hogy akkor neki most mihamarabb kellene az a nyelvvizsga, mert nem kapja meg addig a diplomáját (eleve nem világos, hogy miért most akar nyelvvizsgát, amikor elvileg már tudja egy pár éve, hogy nem kap diplomát nyelvvizsga nélkül, de mind1). És akkor mondja, hogy ő volt vizsgázni egyszer, de nem sikerült. Felmértem a tudását és rögtön világossá vált, hogy bármelyik vizsgára elmehetett volna, sehol nem adták volna meg neki, mert ez messze nem középfok. És akkor persze az elején húzta a száját, meg sértődősdit játszott (fiúról van szó), de aztán pár hónappal később nagy nehezen leesett neki, hogy tényleg nem volt toppon az a tudás. Most volt vizsgázni és sikerült neki, de ő maga is belátja, hogy összehasonlítva az októberi tudását a mostanival, hát ég és föld.
Csak ilyenkor ugye nehéz tényleg elhitetni a diákkal, hogy nincs meg az a tudás. Szerintem ők ilyenkor azt hiszik, hogy én itt a pénzükre megyek rá, pedig ez közel sem igaz. Pl vizsgák előtt is mondtam a srácnak, hogy sztem max 1 órát tartsunk, többre nincs szükség és ő volt az aki még 3 óráért ragaszkodott, mert hogy az őt megnyugtatja.
Igen, ez tényleg rossz, mikor hisz valamit a kedves diák, s az közel sem úgy van. De tény, hogy az nem feltétlenül az ő hibája. A mi sulinkban is elég pocsék volt a nyelvoktatás. Szóbeli az nuku, állandóan csak nyelvtanoztunk, semmi más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!