Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Magán tanárok! Nektek mi a...

Magán tanárok! Nektek mi a legnehezebb a privát tanításban?

Figyelt kérdés

Számomra az, amikor a szülők hozzák a gyereket, hogy hát nem megy neki a nyelv és kéne korrepetálni és a gyereket meg egyáltalán nem is érdekli az egész, csak kényszerből ül az órán. Nehéz úgy tanítani, ha nincs meg a megfelelő motiváció és legszívesebben elküldene szerencsétlen engem melegebb éghajlatra :D

Számotokra mi az, ami nehézséget okoz?

2012. máj. 20. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
te még fiatal diák vagy és úgy tanítasz mellé vagy valóban volt valami vicces az utolsó előtti mondatban?
2012. máj. 20. 15:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Természetesen nem viccnek szántam, inkább ironikusnak. Nem vagyok fiatal diák :)
2012. máj. 20. 17:05
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Hozzám főleg nyelvvizsga előkészítésre jön a tanítvány (nemcsak gyerek), azzal a tipikusnak mondható kéréssel, hogy két-három hónap alatt készítsem fel nyelvvizsgára. A nyelvtant azt tudja, de a fordítással és a fogalmazással vannak problémái. Néhány percnyi beszélgetés után kiderül, hogy a gyerek, inkább úgy mondom a nyelvtanuló azt hiszi, hogy mivel néhány igét el tud ragozni jelen időben, valamint a határozott névelő ragozását is tudja, ez a német nyelvtan. Igevonzatok - tabula rasa, szenvedő igeragozás, kopulatív igék, feltételes mód, stb. még soha nem is hallott. A melléknév ragozást, ha egyáltalán tudja, csak táblázatban, mellékmondati szórendről azt hiszi, hogy az a KATI szórend....nem folytatom. De hát ez a mai iskolai nyelvoktatás csodálatos eredménye. Ennél azt hiszem még az is jobb lenne, ha előtte semmit nem tanult volna.
2012. máj. 20. 19:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, így én is jártam. Jött a diák, hogy akkor neki most mihamarabb kellene az a nyelvvizsga, mert nem kapja meg addig a diplomáját (eleve nem világos, hogy miért most akar nyelvvizsgát, amikor elvileg már tudja egy pár éve, hogy nem kap diplomát nyelvvizsga nélkül, de mind1). És akkor mondja, hogy ő volt vizsgázni egyszer, de nem sikerült. Felmértem a tudását és rögtön világossá vált, hogy bármelyik vizsgára elmehetett volna, sehol nem adták volna meg neki, mert ez messze nem középfok. És akkor persze az elején húzta a száját, meg sértődősdit játszott (fiúról van szó), de aztán pár hónappal később nagy nehezen leesett neki, hogy tényleg nem volt toppon az a tudás. Most volt vizsgázni és sikerült neki, de ő maga is belátja, hogy összehasonlítva az októberi tudását a mostanival, hát ég és föld.

Csak ilyenkor ugye nehéz tényleg elhitetni a diákkal, hogy nincs meg az a tudás. Szerintem ők ilyenkor azt hiszik, hogy én itt a pénzükre megyek rá, pedig ez közel sem igaz. Pl vizsgák előtt is mondtam a srácnak, hogy sztem max 1 órát tartsunk, többre nincs szükség és ő volt az aki még 3 óráért ragaszkodott, mert hogy az őt megnyugtatja.

Igen, ez tényleg rossz, mikor hisz valamit a kedves diák, s az közel sem úgy van. De tény, hogy az nem feltétlenül az ő hibája. A mi sulinkban is elég pocsék volt a nyelvoktatás. Szóbeli az nuku, állandóan csak nyelvtanoztunk, semmi más...

2012. máj. 20. 21:30
 5/6 izzó galagonya válasza:
Tibetit tanítottam néhány embernek, amivel az a gond, hogy előre eldöntik a lelkük mélyén, hogy ezt ők úgysem fogják soha használni a gyakorlatban (pedig adódhatna épp alaklom), meg igazából túl egzotikus ez nekik, az írást hetente felejtik el, pedig fél délután megtanulható... Tényleg nem értem egy-két ember esetében, minek erőltetik, ha eleve lemondanak róla, de tény az is, persze, hogy a divatbuddhista nem a legintelligensebb állatfajta. ;-)
2012. jún. 26. 21:44
 6/6 anonim válasza:
Van még itt valaki ebben a kérdésben? Sokan azt hiszik, hogy a nyelvvizsga olyan, mint bármelyik más egyetemi vizsga: belehúzok a tanulásba a vizsgaidőszakban egy pár hetet/napot, és megvan... aztán mégse... nem hiszik el, hogy ezzel dolgozni kell, ezzel meló van, le kell ülni, meg kell csinálni a feladatokat, tanulni kell. Aki nagyon pozitív, azt mondja, nem baj, most 40% volt, következő hónapban lesz 60%...és akkor csodálkozik, hogy mégse.
2016. nov. 11. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!