Mit érdemes tanulni harmadik nyelvnek angol és német mellé?
Én olaszt tanultam angol és német mellé, egyik barátnőm az oroszt (az is nagyon menő)
A kínait csak akkor kezdd el, ha nagyon eltökélt vagy, én fél évig próbálkoztam vele, de feladtam - iszonyatosan nehéz!
Sok helyen hallottam már, hogy érdemes hollandul, dánul, finnül tanulni, mert arra most nagyon nagya kereslet.
Igen, hosszabb távon is érdemes az oroszt tanulni.
(És még hozzáteszem az egyik válaszadó válaszához: az igaz, hogy spanyolt rettentő sokan beszélnek, de az csak azért van, mert Dél-Amerikában a brazilok kivételével mindenki spanyolul beszél. Ezért pedig nem érdemes spanyolul tanulni...inkább orosz.)
a túrókat nehéz a kínai. a nyelvtana könnyű. sőt alig van valami. kb mint a lovari. csak a kiejtésbe törik bele a nyelved meg a hangsúlyokba. a kanjikat meg... na azt meg kell tanulni.
amúgy inkább a franciát ajánlom. én is a franciát tanultam 3. nyelvnek a német meg az angol után. bár a francia elég nehéz nyelvtanilag, de kinek mi. sokban hasonlít az angolhoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!