Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Érdemes lenne elmennem egy...

Érdemes lenne elmennem egy nyelvtanfolyamra? Vagy inkább tanárt fogadjak fel?

Figyelt kérdés

Szeretném a haladó nyelvtudásomat szóbelileg is jobban kamatoztatni. ( a bonyolultabb nyelvtant is tudjam szóban használni ) Mivel egyedül nem tudom és nem értek ezekhez, tanácsotokat kérem. Németről lenne szó. Írásban már inkább csak németesíteni kellene a stílusomat. Egyszóval fejlődni szeretnék ( mert ez lesz a szakmám )de egyedül már nem megy.

Köszönöm a tanácsaitokat.

2012. máj. 14. 21:35
 1/2 anonim ***** válasza:
85%

Magántanárral jobban jársz:

- Kizárólag veled foglalkozik, a te tudásszintedhez igazodva.

- Rugalmas az órák kezdése, főleg ha dolgozol, vagy tanulsz és néha közbejön valami.

- Bár 1 órára levetítve drágább (2.000 - 3.000 HUF átlagosan országrésztől, de inkább településtől függően) de gyorsabban lehet eredményt elérni, főleg szóban.

- A számodra gyengébb részek kerülnek fókuszba.

Én próbáltam a nyelvtanfolyamot, de 10 fővel sajnos mindig a leggyengébbhez igazodva haladtunk. Sokszor nyűg volt.

A magántanár drágább, de rákényszerít a kommunikációra és látványosabb a fejlődés.

2012. máj. 14. 22:44
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem íróval. Egy nyelvtanfolyamon nem jut egy nyelvtanulóra elég idő arra, hogy rendesen megtanuljon beszélni. A nyelvtanfolyamoknak is megvan (meglenne) a maga pozitív szerepe. Megtanítani a nyelvtanulót az önálló nyelvfejlesztési munka módszerére, mennyi szót kell naponta megtanulni, azokat milyen módszerrel kell ismételni, stb. És ami a legfőbb, végigmenni a nyelvtanon, és azt elmagyarázni. Ez lenne a nyelvtanfolyamok egyetlen értelmes szerepe, mert ha egy nyelvtanár magyaráz valamilyen nyelvi szerkezetet, akkor teljesen mindegy, hogy azt egy ember, vagy 10 ember hallgatja. Még az elsődleges begyakorlásnál sem akadály a 10 ember. A beszédkészség fejlesztésénél, magyarról németre fordításoknál, fogalmazásoknál azonban már igen.
2012. máj. 15. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!