Milyen tapasztaltaitok vannak a "шаг за шагом" könyvről?
Nekem nem volt szerencsé(tlensége)m ebből a könyből tanulni, de átnéztem és azt tapasztaltam, hogy szinte végig csak az írást gyakoroltatja. Nyilván fontos az is, de a ragozást épphogy végigveszi (ha végigveszi egyáltalán), a feltételes módra meg nem is emlékszem, hogy egy mondatig is előkerült volna. Nyilván, teljesen kezdőnek nem rossz, de sokat nem ér. A Kezdők orosz tankönyve (vagy valamilyen hasonló) című régi könyv sokkal hasznosabb, bár nem feltétlenül a mezőgazdasági szókinccsel és az elvtársak helyes megszólításával kell szórakozni ma.
Nyelvtani összefoglalónak viszont ajánlom a Hartmann-Horváth-Kun: Orosz nyelvtan gyakorlatokkal c. művét. Bár elég tudományos hangvételű, a feladatok pedig nehezek benne, én jó hasznát vettem.
Magántanár pedig attól függ, hogy kell-e, hogy hogyan és mennyit tanulsz. Jó videók vannak a neten a kiejtésről, azzal nem lesz gond, hallás utáni szövegértést pedig zenékből és filmekből is gyakorolhatsz. A beszédkészséget viszont nem biztos, hogy tökéletesen el fogod sajátítani, bár nagy valószínűséggel ha egy anyanyelvi beszélő megszólít, úgyis jobban zavarban leszel annál, mint hogy folyékonyan beszélj neki, akármennyit is próbálkozol egy tanárral.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!