Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Menyit tudok abból angolul...

Felkelhetetle kérdése:

Menyit tudok abból angolul tanulni ha magyar felirattal nézem a filmeket?

Figyelt kérdés
kezdő vagyok

2012. máj. 4. 20:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Ki kell, hogy ábrándítsalak, de nem sokat :) ugyanis nem fogsz a szövegre figyelni, ha tudod olvasni alatta a jelentést. Ez csak akkor működik, ha koncentrálsz a beszédre, ha nem érted a szavakat, vissza tekered, megpróbálod megérteni, tehát tanítod magad. De ez fárasztó dolog, és hamar beleunsz.

És akkor még ott van annak a "veszélye", hogy teljesen máshogy vannak lefordítva a feliratok, mint az eredeti jelentés. Valamit nem is lehet lefordítani (pl szó viccek), vagy te egészen máshogy fordítanád, mint ahogy le van.

Szóval tanulni belőle csak nagyon nehezen és keveset lehet. Hasznosabb ha angol felirattal nézel egy filmet, és ha nem érted, megállítod, szótárazod... :)

De kezdőként lehet nem ezzel kéne kezdened, hanem csak a szimpla szavak tanulásával, alap nyelvtannal, órai anyaggal.

2012. máj. 4. 20:09
 2/4 anonim ***** válasza:
rengeteget fejlődik a hallás utáni szövegértésed amire majd nagy szükséged lesz esetleg nyelvvizsgán vagy érettségin :)vagyis érteni fogod az akcentussal beszélő magnót :)
2012. máj. 4. 20:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyjából semennyit. Kezdő szinten egy egész kicsit tanulhatsz belőle, de mindenképpen sokkal hatékonyabban használod fel az idődet, ha felirat nélkül nézel filmet.
2012. máj. 4. 20:35
 4/4 anonim válasza:
Én Angliában élek, és a szókincsem nagyobbik részét úgy szedtem föl, hogy angolul néztem filmeket, viszont váltogattam a feliratot. Egy filmet angol felirattal, egy filmet magyar felirattal néztem meg. Attól függően, hogy melyiket mennyiszer láttam. Ha fejlődni akarsz, akkor angol felirattal nézz meg filmeket, mert amikor magyar a felirat a legtöbbször nem a hangra koncentrálsz, hanem a feliratra. Hidd el nekem. Angol felirat, vagy felirat nélkül, amikor már jól állsz :)
2012. máj. 5. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!