Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » SPANYOL vagy FRANCIA nyelvet...

SPANYOL vagy FRANCIA nyelvet érdemesebb az ANGOL után elkezdeni tanulni?

Figyelt kérdés
ANGOLBÓL megszereztem a felsőfokút, de szükség lenne egy második nyelv felvételére. Melyiket javasoljátok és miért?
2012. ápr. 21. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Én franciába kezdek bele, felsőfokú angol után, most májusban.

Cél: egyedül készülve, komplex középfokú nyelvvizsga megszerzése 1 év múlva. :)

Szerintem nem könnyebb egyik nyelv sem (sem a francia, sem a spanyol), ha valaki helyesen akarja beszélni.

Nekem a szakterületemen a francia a gyakoribb, illetve nekem az tetszik is jobban, azért választottam azt.

2012. ápr. 21. 10:33
 2/7 anonim ***** válasza:
23%
mindenképpen a németet ajánlanám,főleg Mo.-n, sokszor még az angolnál is hasznosabb. utána választanék, vagyis én annak idején a német mellé az angolt,majd később a spanyolt választottam,de nem bántam meg :)
2012. ápr. 21. 12:56
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
én is a németet ajánlanám inkább
2012. ápr. 21. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:
79%

A spanyolt egész Dél-Amerikában beszélt, plusz Ázsiában is értik (Fülöp-szigetek), viszont Európában Spanyolország nem nagyhatalom (főleg nem amilyen válságban most vannak), spanyol cégek sem nagyon vannak itt. A franciával én nagyon jól jártam, hogy tanultam középiskolában, mert így egy francia-magyar vegyesvállalatnál megcsíphettem egy mérnöki állást (igaz kevésre emlékeztem már addigra a középiskolai anyagból, meg hogy őszinte legyek nem is vettem túl komolyan), de hamar belerázódtam. A franciát beszélik Kanadában is, ami nagyhatalom, plusz majdnem egész Afrikában és Délkelet-Ázsiában is megértenek vele.

Igazából nem tudom, mennyire orientálódsz világszinten távolabbi tájak, cégek felé (Dél-Amerika, Ázsia, Afrika). Mert Dél-Amerika jelentőssége egyre nagyobb lesz.

Ha viszont Európán belül akarsz érvényesülni Franciaország nagyhatalom (Nagy-Britannia és Németország mellett ők Európa harmadik nagyhatalma), plusz beszélik fél Belgiumban is. Rengeteg francia cég van Európán belül, érdemes vele foglalkozni. Hozzájuk képest Spanyolország Európában erőtlen.

Szubjektív dolog, de én nagyon szeretem a francia nyelvet is, szerintem nagyon szép.

2012. ápr. 21. 15:08
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

Viszont ha nem csak ez a kettő jöhet szóba, akkor ajánlom valamely szomszédos ország nyelvét (tágabb értelemben vett szomszédos nyelvekre is gondolok, német, bolgár, cseh, román, szlovák, ukrán, szerb, horvát), vagy az orosz is nagyon jó, kínai, japán, sőt, ahogy Brazília és Angola fejlődik lassan a portugál is aktuális lesz (bár az utóbbi három megintcsak Európán kívül ér bármit is).

Vagy akár a kis nyelvekben is érdemes gondolkodni. Ez mondjuk kissé zsákbamacska, vagy semmire nem megy vele az ember, vagy nagyon sokra, nekem a feleségem kenyai és három afrikai nyelvet beszél (szuahéli, kikuyu, luhja, plusz angolból és magyarból van felsfokúja tolmácsként végzett az ELTE-n). A három afrikai nyelvvel hihetetlenül jó állást kapott egy cégnél, mivel az afrikai nyelveket alig beszéli valaki az országban.

Egy ismerősöm svédül tud, az sem népszerű nyelv, de egy svéd cég szinte ráugrott a tudására. De ezek tényleg zsákbamacskák, vagy jó állásod lesz egy teszemazt khmer felsőfokúval, vagy semmilyen és kidobtad rá a pénzt.

2012. ápr. 21. 15:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld mancsok!

Igazatok van azzal kapcsolatban, hogy más nyelven is érdemes lenne gondolkodni, főleg ha tanítják is nálunk: NÉMET vagy OROSZ...

2012. ápr. 21. 20:46
 7/7 anonim ***** válasza:
37%

1. német

2. francia

3. orosz

Ezekben gondolkodj, a spanyolt felejtsd el.

2012. ápr. 21. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!