Boogiepro90 kérdése:
Érettségizhet-e angolból a húgom? Lent részletesen!
Figyelt kérdés
A helyzet a következő, a húgom középiskolában két idegen nyelvet tanul, angolt és németet. Az első idegen nyelv a német ezt magasabb óraszámban tanulja mint az angolt. Ezért németet kell választania érettségin mint idegen nyelv, na igen ám de ő angolból szeretne. A tanárai szerint kötelező neki németből érettségizni. Próbáltam ide tartozó jogszabályokat keresni de semmit sem találtam erről, nem tudom hogy esetleg elsiklottam felette vagy nem is létezik ilyen. Mikor én érettségiztem én is két nyelvet tanultam és én választhattam a kettő közül. Ha valaki tud segíteni megköszönnénk. :)2012. ápr. 13. 18:30
1/7 anonim válasza:
Én se hallottam soha ilyenről, csak hogy 1 választható nyelvből.
2/7 anonim válasza:
A tanárai a saját nézeteiket akarják ráerőltetni. Marhaság ahogy van. Egy idegennyelv kell, az lehet bármelyik, nem szabhatja meg neki senki se, ha megpróbálja, akkor irány az igazgató. Ha szerencséje van, az igazgató nem részrehajló, elvakult marha és beszél a tanárral. Az igazgató szavára meg csak hallgat az összes tanár.
3/7 anonim válasza:
Igen, szinte biztos vagyok benne, hogy érettségizhet. Legalább egy idegen nyelvből kell érettségizni, de ez választott! Én 10.-es vagyok és a német az első nyelvem, de van olyan csoporttársam, aki idén fog előrehozott érettségit tenni ANGOLBÓL!:) Szóval ezt meg kell beszélni a tanárral vagy az igazgatóval.
4/7 anonim válasza:
A tanárok hülyeséget beszélnek. Ha a húgod teljesíti a feltételeket, magyarul 12.-be elégtelennél jobb osztályzatot szerezz angolból nyugodtan érettségizhet is belőle. Annyira utálom mikor a tanárok a nem érettségizés rémével fenyegetnek. Semmi közük hozzá, akár te magad is kitöltheted a jelentkezési lapot. A tanár maximum úgy akadályozhatja meg az érettségit ha 12. év végén megbuktat az adott tárgyból. De ehhez már pofa kell.
5/7 anonim válasza:
Nem kötelező, ez egyszerű átverés. Bármelyik nyelvből érettségizhet, vagy akár mind a kettőből is. A vizsgatárgyat és a szintet is szabadon választja meg a vizsgázó a megadott keretek között, a tanároknak nincs beleszólásuk. A vonatkozó jogszabály a 100/1997-es kormányrendelet.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors és hasznos válaszokat ! : )
2012. ápr. 13. 20:55
7/7 anonim válasza:
Érettségizhet!
sőt még ha akar írhat is ilyen nem tudom micsodát, amivel megcserélődik a két nyelv.
Tehát az angolt fogja most már több óra számba (úgy mondd első idegen nyelvként tanulni), a németet pedig másodikként.
Nálunk volt ilyen. Egyik évfolyamtársam ezt csinálta, csak ő pont angol helyett németre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!