Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek jó ha otthon...

Szerintetek jó ha otthon egyedül kezdem el tanulni a spanyolt?

Figyelt kérdés

úgy értem h szeretnék nagyon spanyolt tanulni, de se a városomba se a környékén még nem találtam olyan lehetőséget ahol elkezdhetnék a spanyollal foglalkozni, ezért arra gondoltam h vennék nyelvkönyvet, szótárakat, + az interneten is nagyon sok minden van, pl: h h kell kiejteni a szavakat. és sztetek az úgy jó? mert attól félek h a kiejtésem nem lesz olyan jó, vagy nemtudom:S

mi a véleményetek????

köszi:)

2012. ápr. 7. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

A nyelvkönyv kell a nyelvtanhoz, hogy közhellyel éljek "jó alapra lehet építkezni".. Aztán a neten spanyol nyelvű szöveget/beszédet annyit találsz amennyit akarsz. utóbbiból a kiejtést is át lehet venni. Lehet nem lesz 100% irodalmi, de szvsz megfelel.

Én is nekikezdtem másfél éve ugyanígy, addig jutottam, hogy az Utcazenész Dalát sikerült lefordítani és megérteni.. De ugyanígy nekiálltam az olasznak is, ott néhány áriából kiindulva. :D Csak a kitartás hiányzik.

Én mondjuk pont az ellenkezője vagyok, nem tanulom meg a szabályokat, hanem megérzés alapján alkalmazom őket. Mondjuk angolnál és németnél bevált, még nyelvvizsgán is elhitték hogy tudom. :P

2012. ápr. 7. 22:49
 2/7 étoile et lune ***** válasza:
100%
Én franciát kezdtem el egyedül tanulni kábé 5 hónapja. Az a gond, hogy elkallódott a cédé, amit kaptam hozzá, így csak az első néhány leckéből van meg a kiejtésem, tehát beszélni nem tudnék, de a nyelvtan elég jól megy, és a szavakat is könnyen megjegyzem. Szeretnék majd venni egy olyan könyvet, amihez van hanganyag is, meg filmet is nézek franciául hébe-hóba. Szóval egy szintig el akarom juttatni a kiejtésemet is, aztán majd külföldön tovább fejleszteni mondjuk egy au pair program keretében. Igazából 5 éve kezdtem el rendelni az ELO-tól a franciát, csak akkor nem jutottam el vele sokáig, viszont épp eleget tanultam meg belőle ahhoz, hogy a francia tanfolyamot otthagyjam, mert idegesített, hogy többet tudok, mint a többiek, és zavart, hogy 4 órán keresztül tanutunk köszönni. Szóval nekem bejött az ELO, javaslom neked is.
2012. ápr. 8. 00:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"attól félek h a kiejtésem nem lesz olyan jó"

Ezért kell venned egy nyelvtankönyvet, és lehetőleg olyan nyelvkönyvet, amihez van hanganyag. A nyelvtankönyv instrukcióit komolyan kell venni, és alaposan oda kell figyelni a hanganyagra. Ha ezt nem sieted el, akkor ezzel nem lesz gond. A spanyol kiejtés egyébként nem különösebben bonyolult.

Egy másik lényeges dolog, hogy jól tudj angolul. Egyrészt azért, mert ha angolul tudsz, akkor korlátlan mennyiségű, ingyen hozzáférhető segédanyagot találhatsz a neten. Másrészt azért, mert amíg nem tudsz angolul, addig az sürgősebb, mint spanyolul tanulni, ami csak hobby.

2012. ápr. 8. 03:49
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2012. ápr. 8. 08:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is spanolyt szeretnék itthon tanulni, nyáron (érettségi után). A neten nagyon sok anyagot találsz, szóval az alapokat mindenképpen meg lehet tanulni külső segítség nélkül is.
2012. ápr. 8. 15:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Persze, a spanyol viszonylag könnyű nyelv, hajrá, vágj bele :)
2012. ápr. 8. 16:01
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek:)
2012. ápr. 8. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!