Szerintetek jó ha otthon egyedül kezdem el tanulni a spanyolt?
úgy értem h szeretnék nagyon spanyolt tanulni, de se a városomba se a környékén még nem találtam olyan lehetőséget ahol elkezdhetnék a spanyollal foglalkozni, ezért arra gondoltam h vennék nyelvkönyvet, szótárakat, + az interneten is nagyon sok minden van, pl: h h kell kiejteni a szavakat. és sztetek az úgy jó? mert attól félek h a kiejtésem nem lesz olyan jó, vagy nemtudom:S
mi a véleményetek????
köszi:)
A nyelvkönyv kell a nyelvtanhoz, hogy közhellyel éljek "jó alapra lehet építkezni".. Aztán a neten spanyol nyelvű szöveget/beszédet annyit találsz amennyit akarsz. utóbbiból a kiejtést is át lehet venni. Lehet nem lesz 100% irodalmi, de szvsz megfelel.
Én is nekikezdtem másfél éve ugyanígy, addig jutottam, hogy az Utcazenész Dalát sikerült lefordítani és megérteni.. De ugyanígy nekiálltam az olasznak is, ott néhány áriából kiindulva. :D Csak a kitartás hiányzik.
Én mondjuk pont az ellenkezője vagyok, nem tanulom meg a szabályokat, hanem megérzés alapján alkalmazom őket. Mondjuk angolnál és németnél bevált, még nyelvvizsgán is elhitték hogy tudom. :P
"attól félek h a kiejtésem nem lesz olyan jó"
Ezért kell venned egy nyelvtankönyvet, és lehetőleg olyan nyelvkönyvet, amihez van hanganyag. A nyelvtankönyv instrukcióit komolyan kell venni, és alaposan oda kell figyelni a hanganyagra. Ha ezt nem sieted el, akkor ezzel nem lesz gond. A spanyol kiejtés egyébként nem különösebben bonyolult.
Egy másik lényeges dolog, hogy jól tudj angolul. Egyrészt azért, mert ha angolul tudsz, akkor korlátlan mennyiségű, ingyen hozzáférhető segédanyagot találhatsz a neten. Másrészt azért, mert amíg nem tudsz angolul, addig az sürgősebb, mint spanyolul tanulni, ami csak hobby.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!