Középfokú nyelvtudással eltudnám olvasni németül a Gyűrűk urát? Ti milyen könyveket olvastatok idegen nyelven?
Mindenképp érdemes nekilátni. Eleinte nehéz lesz, az első pár oldal vagy az első fejezet olvasása közben gyakran elő fog kerülni a szótár, de aztán megszokod a nyelvezetét és megismered a speciális szavait, és már nem lesz vele komolyabb gondod.
Én kamaszként ezeket olvastam idegen nyelven: Darren Shan, Végtelen történet, Harry Potter. Később a Bibliát is. Nem tréfálok, kiválóan fejleszti a nyelvtudást.
szia! szerintem középszintű nyelvtudással nem biztos, hogy egyből a Gyűrűk Urával kéne kezdeni... a nyelvezete elég bonyolult és régies, nagy terjedelmű, hosszadalmas szövegek vannak benne, egy idő után unni fogod, hogy minden 2. szót szótárazni kell.
én a nyelvvizsgám előtt olvastam el a Harry Potter sorozat 1-2. részét németül, valamint még egy Agatha Christie-könyvet. Utóbbit azért ajánlom nagyon, mert hétköznapi a nyelvezete, nincsenek hosszú leírások, sok a párbeszéd, a könyv rövid (hamar lesz sikerélményed, hogy elolvastad :D) és nem mellesleg izgalmas is ;)
most angol nyelvvizsgára készülök és megint csak Agatha Christie-t olvasok, nagyon bevált, teljesen alapszavakat tanultam meg belőle, amikből hiányosságom volt.
+ Agatha Christie a XX. század közepe táján írt, akkor is fordították, szóval elég régi ahhoz a szöveg, hogy ne legyen tele szlenggel és újításokkal, amiket még nyelvvizsgán nem igazán tolerálnak, és elég új ahhoz, hogy ne régies nyelvezete legyen és tele nehezen értelmezhető mondatokkal.
A németet nem ismerem, de az angol elég nehéz. Most készülök angol felsőre (Cambridge)és még így is rengeteg ismeretlen szó van benne.
A Harry Potter szerintem is jó választás, vagy mostanában felkapott könyv Az éhezők viadala. Azonos nehézségű a két könyv, bár középfokkal kihívás, de egyáltalán nem lehetetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!