Nyelvvizsgát szeretnék szerezni középfok angolból. Magántanár vagy csoportos nyelvtanfolyam?
Én voltam mindkettőnél.
3 hónapig jártam nyáron heti 15órába a csoportosra, majd elmentem nyelvvizsgázni, de csak a szóbeli lett meg.
Aztán jártam 1 vagy 2 hónapig magántanárhoz heti 1x1órát, és meglett az írásbeli is. Én azt mondom, hogy magántanár.
Katedra 64 óra 63360 Ft.
2x2- órában tanulva ez 16 hét. Heti 3960 Ft 4*45=180 percért. (1 perc=22Ft)
2500 Ft/h-ért már lehet magántanárt találni.
Ha hetente 2-szer veszel 1-1 órát (ami náluk 60 perces szokott lenni), akkor az heti 5000 Ft 120 percért. (1 perc=41,5 Ft)
Szóval igen a magántanár 2x drágább, de csak veled foglalkozik. És jó esetben nem kell olyanokkal foglalkoznod, amit már tudsz.
Emberfüggő, ha komolyan és rövidebb időn belül akarod a nyelvvizsgát, akkor én is inkább a magántanárt preferálom.
Ha egyelőre még távoli terv csak, és valami alapozó képzés kell, akkor inkább csoportos tanfolyam.
Én a nyelvvizsgámat OKJ képzés (pénzügyi-számviteli ügyintéző) mellett csináltam önállóan, önerőből. Ennek az az előnye, hogy költséghatékony (csak a nyelvvizsga árát kellett kifizetni), és kénytelen vagy önállóan kidolgozni a témákat, sőt minden feladatot, valamint utána nézni a dolgoknak/nyelvtannak. Ez NEHÉZ, de többet fogsz tanulni belőle az életben, mert az egyetemre jobban megnöveli az önszorgalmad és a kitartásod, amikre a vizsgaidőszakban nagy szükséged lesz. Annó szeptembertől decemberig minden nap foglalkoztam az angollal. Vettem egy ECL könyvet, amit teljesen ki is töltöttem, megoldottam az összes emelt szintű érettségit, rengeteg feladatot oldottam meg az interneten, valamint kidolgoztam a témákat, amelynek eredményét be is kötettem. 76 oldalas lett, azóta az a családban jár-kel, valamint a baráti körömben. 100%-os lett a szóbelim, összességében pedig 82% lett a vizsgám, így, ezzel a küzdéssel ECL-en, tanár nélkül. Hidd el, hogy az a pénz később sokkal jobban jöhet másra, ha megvan benned az elszántság, akkor _nem_ kell tanár, sem méregdrága tanfolyam.
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!