Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol felsőfok vagy német...

Angol felsőfok vagy német középfok?

Figyelt kérdés
Nem tudom, melyik nyelvvizsgát szerezzem meg. Angolból van középfokúm és úgy lett 94%-os hogy nem tanultam rá semmit csak ami suliban rámragadt. Szerintem felkészítővel könnyen menne a felsőfok. De mire jó az? Sokkal nagyobb előny, mint a középfok? Vagy belevágjak a német tanulásba annyira, hogy középfok abból is meglegyen? Németül nem tanultam soha, de elég sok szót és mondatot tudok dalszövegekből meg TV-ből. :) Nem tudom, munkaszerzés szempontjából melyik érné meg jobban... Valami ötlet? :s
2012. márc. 30. 16:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a németet választanám. Ha angolt választod akkor még mindig csak egy nyelven beszélsz, többre mész úgy ha most a németet választod szerintem.
2012. márc. 30. 17:33
 2/4 anonim ***** válasza:

"Angol felsőfok vagy német középfok?"

A kettő nem zárja ki egymást, tehát mindkettő. A felsőfokú angolt 1-2 hónap célirányos készüléssel már most is le tudnád valószínűleg tenni. Németből egy év intenzív tanulás, mire eljutsz a középfokig.

" Szerintem felkészítővel könnyen menne a felsőfok. De mire jó az? "

Arra jó, hogy középfokú angol nyelvvizsgája gyakorlatilag minden 25-50 évesnek van, szóval az alapkövetelmény. Felsőfokú meg csak 10%-nak van, szóval rangosabb.

2012. márc. 31. 13:08
 3/4 flora08 ***** válasza:
Szerintem is kezdd el a németet, ha ilyen jól megy az angol, akkor tuti, hogy jó nyelvérzéked van:) A mai világban kell is, hogy két idegen nyelvet tudj, főleg ha olyan pályára mész, mint a külker, meg idegenforgalmis szakok. További sok sikert!:) (Kedves előző válaszoló, véleményem szerint, ez elég nagy túlzás, hogy minden 25-50 évesnek van középfokúja. Erre példa a mi évfolyamunk az egyetemen, ahol 67 hallgatóból kb. 20-nak van komplex középfokú nyelvvizsgája, így a második év vége felé.)
2012. márc. 31. 15:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Idővel tényleg jó lenne mindkettő... Azt hiszem, először nekilátok a felsőfoknak, jobb "lezárni" az angol korszakomat mielőtt belevágok egy új nyelvbe. Ráadásul a németre rá kell készülni, elég angolos a kiejtésem... :D
2012. ápr. 1. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!