Nyelvvizsga bizonyítvány gyorsított kiállítása?
Én legutóbb a TELC-esnél mondjuk, de kiírva azt láttam, hogy max 30 nap.
Az adott nyelvvizsgához tartozó oldalon nincs kint dátum?
Szia!
Nem tudom nézed-e még a kérdést, de hasonló cipőben járok. Tegnap lett meg az eredményem hogy sikeres, még aznap lemondtam a felülvizsgálati jogomról ezzel az ITK szerint nyerek 15 napot, amit nekik ki kellene várniuk hacsak le nem mondok. Plusz rákattintottam, hogy személyesen veszem át a bizit, ez megint olyan -1-2 nap lehet.
Aztán felhívtam őket, hogy így mikorra várható? Hát július 25.-re. o.O
Kérdeztem h nem lehetne valahogy megsürgetni mert sürgős lenne államvizsga miatt.
Hát. Nem. Ennek ez a menete. Ez volt a válasz...
Így most para, emrt alapból május 18-ig kellett volna bemutatni, de a to-val megbeszéltem, hogy államvizsga előtti 1-2 napig mutassam be. De ha ezek a szerencsétlenek 25-26.-án adják majd oda...?!
Annyit tehetsz, hogy jó pénzért a NYAK (Nyelvvizsga Akkreditációs Központ) elvileg kiállít egy hivatalos igazolást a nyelvvizsgádról, hátha elfogadja az egyetemed.
Nekem sajnos az nem elég, követelik a keményfedelest...
Szia!
Én voltam az utolsó.
Ha megvan, akkor mindenképp mondj le a felülvizsgálati jogodról, gondolom azt nem fogod vitatni, hogy 60 vagy 62 %-kal lett-e meg :D
Ugyanis ha nem mondasz le, az eredményközléstől 15 napig nem is foglalkoznak a bizi kiállításával. Hiszen addig felülvizsgáltathatod.
A postázás helyett személyes átvétel kérése ebben már nem vagyok biztos... Kérdés ki postáz? A nyomda? Akkor nem biztos, hogy gyorsabb személyesen, mert a személyes átvevőkét is el kell vinni az ITK-ba, azidő alatt lehet postát is megjárná.
Ha az ITK postáz akkor egyértelműen a személyes gyorabb: hiszen amiko onnan postáznák te már át tudod venni...
Amúgy az tuti, hogy attól, hogy csak szóbeli nem készül hamarabb. Nekem csak írásbeli és kérdeztem, ez volt a válasz, h az lényegtelen...
Amúgy ha ez megnyugtat (dehogy nyugtat meg, tudom én) én sem tudtam tegnap elérni őket.
Nagy szarkupac az ITK velem is olyan lekezelőek voltak. Amikor jelentkezésről érdeklődtem kb a fenekem is kinyalták most, hogy megvan, tudják, hogy nekik többet ezügyben már nem fizetek, őstudkók lettek... Pénzéhes bagázs...
Neked azért neccesebb a dolog, mert a diplomaosztó van 23.-án. Nekem 27.-én lenne az államvizsga... Igaz előtte 1-2 nappal be kellene mutatni, de a diplomaosztó csak július közepén lesz. A köztes időben talán 1-2 bombon árán el tudom intézni, hogy meglegyen a diploma is...
(Bár, lehet hogy nem: akármikor érdeklődtem a TO-n mindig az volt a válasz, hogy háát talán, de ha nem akkor se aggódjak, mert kapok egy díszborításban egy papírt, hogy mérnük lettem. És kívülről senki nem veszi majd észre, hogy az nem a diplomám. Jó persze esz ép meg jó de olyan mint a magyar naracs: kicsit sárga, kicsit savanyú... Azért a díszpapírért lehet nem csődíteném oda a rokonságot. Ha már diplomaostó, és megvan minden, akkor örülnék ha magát a papírt kapnám meg....
Ennyit tudtam segíteni, nincs más mint reménykedni...
Szívesen. Azért szorítok, hogy időben kész legyen. Ha netán valami fejlemény van, írj ide, majd én is írok, ha valamit megtudok.
Apropó. Annyit mondott az az életunt nő, hogy 2 hét után telefonáljak, akkor már konkrétabbat is tudnak majd mondani az átvétel idejéről.
Szia!
Ígértem, hogy jelentkezek, ha megtudok valamit.
Ma felhívtam őket, megint az a kedves idősebb nő jelentkezett, aki korábban is segített, Ő nagyon segítőkész volt akkor is most is.
Megnézte a gépben, az enyém tegnap lett megrendelve a nyomdától, és 13.-ára fog megérkezni hozzájuk, 14.-én ha nem üt be semmi akkor átvehető lesz.
Neked hamarabb volt eredményed akkor, lehet hogy a tiéd már előrébb jár.
Ha esetleg most elolvasod, javaslom most hívd fel, amíg az a segítőkész hölgy van ott, és megnézi. De ezekszerint a megrendeléstől számított 1 héten belül megvan. Tehát még Neked is esélyes lehet bőven :)
Szia!
Köszönöm, hogy írtál. A héten nem tudtam őket felhívni, mert több állásinterjúra is behívtak, és sajnos nekem nem volt alkalmam azzal a kedves hölggyel beszélni, csak a másikkal, de nagyon biztató, amit írtál. :-) Nekem 30-án volt fenn az eredményem, úgyhogy remélem a legjobbakat. Bár én vidéki vagyok, szóval lehet, hogy fel kéne mennem a bizonyítványért. Gondolom, te Pesti vagy, mert azt írtad, hogy másnap valószínűleg átveheted vagy a személyes átvétel miatt gyorsítható a folyamat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!