Voltatok középfokú német ECL nyelvvizsgán?
Mik a tapasztalatok? Mire kell odafigyelni, milyen a légkör?
Leginkább a szóbelitől félek...
Mennyire tudtatok beszélni, amikor nyelvvizsgáztatok (sikeresen)?
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok! :)
Szerintem nagyon jó a légkör. Úgy maga az ECL bedobta magát a szivembe mert rendesek a szervezők meg a vizsgáztatók is.
A szóbeli résznél csak a magnótól kell félned, az emberek nagy többsége azt szokta elbukni vagy arra kapják a legalacsonyabb százalékot. A kommunikéációs rész felsőfokon is ugyan olyan "gagyi" mint középen. Szerintem csak annyi a külnöbség, hogy a felsőfokra +300 szót tudnod kell és kész. Ezt általában mindenki szereti, mivel társsal kell beszélgetni, de magad is kifejtheted hosszasan a mondanivalódat.
Én kétszer voltam felsőn szóbelizni, először a magnó nem lett meg mert 35%-osra sikerült, másodszorra meg lett 45%-kal. Viszont mind a kétszer 92%-ot kaptam a kommunikéciós részre. Nagyon jól beszéltek, érthetőek voltak.
Tanács:
Ne izgulj szóbelinél.
Írásbelin ne arra figyelj hogy most milyen jó nyelvtani dolgokat tudok, hanem az hogy érdekes legyen és ne unalmas. Tehát írhatod végig tök egyszerű mondatokban, de jó legyen, érdekes.
Hallás utáninál az egyik ismerősömmel már rájöttünk, hogy amit a vizsgázó "szerinte biztosan meghall" az vagy hamis, vagy másikat kell választani helyette, mert utána mindig letagadják, vagy módosítják a mondanivalót.
Köszönöm a válaszokat!
Magántanárral készülök fel, aki ECL vizsgáztató is (van hozzá "engedélye", de nem vizsgáztat), szóval a témák/tételek megvannak tőle, nem a honlapjukról készülök.
Kicsit megnyugodtam, hogy rendesek a vizsgáztatók, nem kekeckednek, sajnos nagyon izgulós vagyok a szóbeli vizsgáknál...
Nekem meg a sulis német tanárom vizsgáztató, pont ővolt a pontozó. Én is magán tanárral készültem fel, aki szintén vizsgáztat ennél a nyelvizsgánál is. :) Annyiba volt szerencsém, hogy amikor mentem vissza hozzá felsőfokúzni, akkor nem kellett a kommunikációs részt újra kezdenem és megtanulnom, mivel már középfokra azt mondtam, ezzel kicsit besunyított a magán tanáron :D
Nyugalom, a szóbelitől (kommunikációtl) nem kell félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!