Az alábbi kis szöveg kijavításában segít valaki?
November 13-án este láttam Lisát a 'Mad Cow'-ban. Már azelőtt is láttam. Elég gyakran járt ebbe a sörözőbe. Ezen az estén egy férfivel
volt,akit nem ismertem. Sosem láttam azelőtt. Odamentem a pulthoz,és vettem egy italt.
Aztán leültem egy asztalhoz,és néhány barátommal beszélgettem. Amikor elfogyott az italom,visszamentem a pulthoz. Kerestem Lisát,de már elment. A férfi is eltűnt. Körülbelül fél tizenegy volt.
Ez minden,amit mondani tudok.
I saw Lisa in Mad Cow on 13 November in the evening. I had seen her before. She quite often went in this pub.
She was with a man this evening I didn't know. I had never seen him before.
I went to the 'pult' (English?) and bought a drink.
Then I sat down at a table and was talking to some of my friends.
When I run out of my drink I went back to the 'pult'. I was looking for Lisa but she had already left.
The man had also disappeared.
It was about at half past ten.
That's all I can tell you.
2. mondat: I HAVE ALREADY seen her before.
3. mondat: She quite often went TO this pub.
5. mondat: I went to the COUNTER and bought a drink.
a többi jó. :)
biztos, hogy nem, mivel a cselekvés egy adott időintervallumon keresztül zajlott és nem a múlt egy pontjában... szóval nem úgy kereste Lizát, hogy az egyik pillanatban igen, a másikban nem, valószínűleg perceken keresztül, szóval ez egy folyamat volt, ezért kell folyamatos múlt.
remélem érthető. :)
Köszi László.
Még annyi,hogy én a 2.mondatot nem írnám present perfectbe. Te miért?
Mert te past perfectben írtad, és az előidejűséget fejez ki. Szóval valami előbb történt, mint a másik cselekvés. Ekkor az első past perfectben, a másik past simpleben vagy past countinousban áll.
És a MÁR (already) szócska utal automatikusan arra, hogy oda present perfect kell. Láttad már, de még láthatod bármikor. :)
Még nem győztél meg. :)
'November 13-án este láttam Lisát a 'Mad Cow'-ban.' mondat később volt mint a : 'Már azelőtt is láttam.'
Szóval a 'már azelőtt is láttam' mondat korábban volt,ezért használtam past perfectet.
When I RAN out(múlt idő)
Sztem is I had seen her before.
Mire kellett, meg van azóta a megoldókulcs?
köszike! itt kaptam meg igen a kulcsot,akár tőled,ahogy kijavítottad,nekem pl. nem tűnt fel hogy a ran-t rosszul írtam.
csak úgy kellett,magánszorgalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!