Teljesen nulláról egyénileg szeretnék elkezdeni oroszul tanulni. Milyen tankönyvvel és kiegészítőkkel érdemes elkezdeni?
2009. jún. 11. 21:43
1/7 anonim válasza:
Két ismert könyv van Mo-on: a Sag za Sagom (Lépésről lépésre)Nemzeti Tankönyvkiadó és a Kljucs (Kulcs)Corvina Kiadó. Akár párhuzamosan is használhatod őket. A Sag... -hoz van kazetta, a Kljucshoz nincs, ebből a szempontból az előbbi jobb. Mindkettő egy kicsit bugyuta, de azért kedves, és mindkettőben vannak jó magyar nyelvű magyarázatok, a Kljucshoz a munkafüzetben. A Sag za sagom munkafüzete kifejezetten rossz, azt meg se érdemes venni. Ezen felül még létezik egy új könyv a Klett kiadótól: Egy hónap alatt oroszul, de az kb 6000 Ft CD-vel, szintén magyar nyelvű magyarázatokkal.
Egyedül nem tudom, hogy lehet megtanulni a betűket, hangokat, fonetikát, meg egyáltalán, kezdőnek én mindenképpen a tanárt illetve csoportot javaslom. Orosztanár
2009. jún. 11. 22:43
2/7 anonim válasza:
Először menj el egy tanárhoz, tanuld meg a betűket, a kiejtést mert azt egyedül nem lehet megtanulni(vagy nagyon nehezen) és ha már tudod őket akkor kezd el, amúgy az előttem szóló általá javasolt könyveket
2009. jún. 12. 00:22
3/7 anonim válasza:
Van egy eszméletlenül jó cd pack, "Michele Thomas Method" a neve, én kb 3 napja kezdtem el és már egy csomó minden megragadt a fejemben. A nyelvtant is elmagyarázza és sok HASZNOS szó is van benne. (azért emeltem ki a hasznost mert van más hasonló a piacon, pl a pimsleur, ami csak turistának készít fel). Ma már egész fasza mondatokat is össze tudok rakni. Az egyetlen hátránya, hogy angolul tanít, de sztem egy középfokú angoltudással megérted.
2009. jún. 12. 00:45
4/7 anonim válasza:
Ha érdekel honnan szerezheted meg nyugodtan küldj emailt!
Előző voltam :)
2009. jún. 12. 00:52
5/7 anonim válasza:
Szia! Nekem a régi orosz tankönyvek jobban tetszettek, mint az újak. Elkezdheted egyedül, de én az alapfokú szintig legalább eljárnék a helyedben tanárhoz. Ha valamit rosszul tanulsz meg és arra építesz, akkor nem lesz használható a tudásod. A nemzeti tankönyvkiadónak a régi orosz könyvei tök jók. A kedvencem a gimnázium 3. osztályos volt, de ahhoz már kell tudni oroszul. Azért majd nézz bele. :)
2009. jún. 12. 15:53
6/7 A kérdező kommentje:
Nem akartam bonyolítani a helyzetet, de van egy háttere annak, hogy oroszul szeretnék tanulni. A helyzet a következő, hogy anyukám "orosz mániás" volt és engem orosz óvodába rakott be. (Mivel Debrecenben volt egy nagy szovjet laktanya meg reptér, csináltak nekik egy lakótelepet iskolával óvodával együtt.) 1985-ös vagyok és úgy emlékszem, hogy utolsó két évemet magyar óvodában töltöttem le. Úgy emlékszem az édesanyámmal is oroszul beszéltem és amikor voltam először Moszkvában a gyerekekkel meg mindenkivel tudtam beszélni. Aztán azt nem értem, hogy anyukám miért hagyta hogy ez kivesszen belőlem, mert amikor általános iskolás voltam már olyan negyedikes megint voltunk Moszkvában és akkor már semmit nem tudtam. Néha a fejembe beugrik egy egy orosz mondoka amit tanítottak, de fogalmam sincs, hogy mit jelent. Mennyire segíthet ez a tanulásban?
2009. jún. 12. 20:18
7/7 anonim válasza:
Valamit biztos segít, mert a nyelv dallama benne van a mondókákba, meg egy-két szó, nyelvtani szerkezet is. Ezek szerint anykád be tud téged vezetni a betűk, hangok világába? Mert az ugye óvodában nem volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!