Spanyolosok! Valaki magyarázza már el ezt nekem: ha van a mondatban az a személy vagy akármi akivel szemben a cselekvés történik akkor miért kell sokszor a tárgyesetben vagy részes esetben lévő névmás is?
Pl.:
LES dije a mis padres que
Mondtam a szüleimnek hogy (de ott van a les is ami azt jelenti hogy nekik (vagy délamerikában nekteket is)
Él SE muestra su poder a John
Megmutatja az erejét Johnnak (de ott van a SE is)
Már biztos olvastam de nem emlékszem hallani szeretném mástól is.
1) a spanyolok ezzel hangsúlyozzák h nekik mondtam, nem másnak, azt ha akarod használod, ha nem nem, ez nem hiba
2) a mostrar ige simán mutatni-t jelent, míg a mostrarse a megmutatni megfelelője.
"Él SE muestra su poder a John"
Honnan vetted ezt a mondatot? Nem hiányzik valami az elejéről?
19:38
Nem tudod, honnan származik?
Az, hogy "Él le muestra su poder a John", azt jelenti, hogy "Megmutatja az erejét Johnnak".
Az, hogy mondjuk "En él, se muestra su poder a John", azt jelentené, hogy ebben megmutatkozik az ereje John számára.
Az, hogy "él se muestra su poder a John" (szó szerint: ő megmutatkozza az erejét Johnnak), sehogy sem áll össze.
A kérdés az, hogy elírásról van-e szó, vagy van itt valami nagyon ritka szabály, amit nem tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!