Mi a különbség a 'done' és a 'gone' között, melyiket mikor használjuk? (már megtörtént cselekvés)
Figyelt kérdés
nem látom át :S
köszi
2010. dec. 2. 20:15
1/3 anonim válasza:
'Done': meg van csinálva, kész, elkészült.
'Gone' : elment, elveszett, eltűnt.
A 'Done'-t akkor használod ha valaminek a megtörténtéről, elkészültéről nyilatkozol. Pl: Ez kész van - It is done. A vasalással kész vagyok/a vasalás megtörtént -Ironing is done. stb
'Gone' - t akkor használod amikor valami vagy valaki, vagy egy lehetőség eltűnt, elszállt, elment. Vagy valaki egyszerűen elment, pl. otthonról : He is already gone - Ő már elment (nincs itt). Stb.
2/3 anonim válasza:
Az első tökéletes és kimerítő válasz, de én meg azt nem látom át, hogy hogy tudsz te két teljesen különböző igét összekeverni. A do csinálni, a go menni. Ilyen egyszerű!
3/3 anonim válasza:
Utolsó:
(Első vagyok) Én sem értem egyébként, hogyan kevert össze két ilyen különböző igét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!