Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikor használjuk a "to have" -t?

Mikor használjuk a "to have" -t?

Figyelt kérdés

pl. That is about 400 years earlier than when the Inca Indians were thought to have discovered the silver in the ground.

Azt tudom hogy azt jelenti: "hogy"!

De mikor használjuk, miért nem then van például.

2012. márc. 8. 19:57
 1/4 A kérdező kommentje:

That is about 400 years earlier than when the Inca Indians were thought to have discovered the silver in the ground. That makes this silver-mining operation even older than the Inca civilization.

Itt a teljes mondat. Egyébként a that makes mit jelent?

2012. márc. 8. 20:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez a "that makes" olyasmit jelent a magyarban, hogy azzé teszi, azzá csinál. Kicsit nehéz magyarul leírnom, de írok pár példamondatot.

You make me believe in God --> ez magyarosra lefordítva olyasmit jelent, hogy te általad, miattad hiszek Istenben, te teszel engem hívővé.

It makes me happy --> boldoggá tesz

Azért nem "then" van, mert a tagmondat jelentése, hogy "azt hitték róluk, hogy felfedezték az ezüstöt". Speciel a "then" az nem is azt jelenti, hogy "hogy". Egyébként én azt mondanám, hogy a "were thought" miatt van utána "to have", elmondani nem tudom miért, de már nem egyszer találkoztam ezzel a szerkezettel. Pl New York is thought to be a big city.

2012. márc. 8. 21:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem "then"- re gondoltam hanem that-re. Bocsi!
2012. márc. 8. 22:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Valami leletről lehet szó. Minden esetre ez a valami 400 évvel korábbi, mint ahogy eddig gondolták, hogy az inkák mikor fedezték fel az ezüstöt a földben. Ez azt jelenti, hogy ez az ezüstbányászat régebbi, mint az inka civilizáció.

"were thought to have discovered "- azért to have-vel fejezi ki, mert előidejűségről van szó a "were"-höz képest. Tehát ahhoz képest, amikor GONDOLTÁK RÓLUK, amit gondoltak, ahhoz képest ELŐBB fedezték fel az inkák az ezüstöt.

Érted?

2012. márc. 8. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!