Mikor használjuk a "to have" -t?
pl. That is about 400 years earlier than when the Inca Indians were thought to have discovered the silver in the ground.
Azt tudom hogy azt jelenti: "hogy"!
De mikor használjuk, miért nem then van például.
That is about 400 years earlier than when the Inca Indians were thought to have discovered the silver in the ground. That makes this silver-mining operation even older than the Inca civilization.
Itt a teljes mondat. Egyébként a that makes mit jelent?
Ez a "that makes" olyasmit jelent a magyarban, hogy azzé teszi, azzá csinál. Kicsit nehéz magyarul leírnom, de írok pár példamondatot.
You make me believe in God --> ez magyarosra lefordítva olyasmit jelent, hogy te általad, miattad hiszek Istenben, te teszel engem hívővé.
It makes me happy --> boldoggá tesz
Azért nem "then" van, mert a tagmondat jelentése, hogy "azt hitték róluk, hogy felfedezték az ezüstöt". Speciel a "then" az nem is azt jelenti, hogy "hogy". Egyébként én azt mondanám, hogy a "were thought" miatt van utána "to have", elmondani nem tudom miért, de már nem egyszer találkoztam ezzel a szerkezettel. Pl New York is thought to be a big city.
Valami leletről lehet szó. Minden esetre ez a valami 400 évvel korábbi, mint ahogy eddig gondolták, hogy az inkák mikor fedezték fel az ezüstöt a földben. Ez azt jelenti, hogy ez az ezüstbányászat régebbi, mint az inka civilizáció.
"were thought to have discovered "- azért to have-vel fejezi ki, mert előidejűségről van szó a "were"-höz képest. Tehát ahhoz képest, amikor GONDOLTÁK RÓLUK, amit gondoltak, ahhoz képest ELŐBB fedezték fel az inkák az ezüstöt.
Érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!