Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Diploma nyelvvizsga nélkül?...

Diploma nyelvvizsga nélkül? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Szerintem ez talán a jelenlegi döntéshozók egyetlen értelmes intézkedése, a diploma mellé a nyelvtudás elengedhetetlen. Sokan mégis ellenzik. Ezen kívül egyébként minden lépést minimum felháborítónak tartok...
2012. márc. 6. 15:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Aki 3-5 év alatt megszerez egy diplomát akármilyen főiskolán/egyetemen szerintem van azon a szinten értelmileg, hogy meg tudjon csinálni egy akármilyen középfokú nyelvvizsgát, szóval szerintem is jó ez így. Aki erre nem képes akkor annak valami lehet a mögött is, hogy diplomát volt képes szerezni.(ez persze nem rossz indulat, csak ha valaki elvégez egy pár évet nehogy már ne tudjon nyelvvizsgázni)
2012. márc. 6. 15:49
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem is tudom elképzelni, hogy tudna bárki lediplomázni nyelvtudás nélkül, hiszen egy csomó anyag nincs meg magyarul.
2012. márc. 6. 15:50
 3/17 A kérdező kommentje:

Pedig vannak olyanok, akik évek óta várnak a diplomára, mert nyelvvizsgát kéne tenni. Most kitalálták ezt az úgynevezett "amnesztiát", persze azoknak, akik most ilyen helyzetben vannak, és itt szerintem már hibát ejtettek. Az egyetemi vezetőségek erősen ellenzik is. Tehát amit jól csinálnának, azt is elviszik ilyen irányba...

[link]

2012. márc. 6. 15:55
 4/17 anonim ***** válasza:
73%
Pedig tényleg vannak ilyenek... Elvégezte az egyetemet, de egy nyamvadt nyelvvizsgát nem képes lerakni. LOL És ismerek is ilyen embert, nevetséges. Egyébként csak úgy mellékesen: nem nehéz kitalálni, hogy milyen szakon végeztek ezek a "diplomások":D
2012. márc. 6. 16:08
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
Nos igen, ha valaki tényleg hosszú éveken át azért nem tudja megkapni a diplomáját akkor ez szép képet mutat arról mit tanult :D
2012. márc. 6. 16:18
 6/17 anonim ***** válasza:
59%
lo..fas....z ,nehogy már akkor legeyen jó szakember ha tud 2 nyelvet.amit nem tud mert általába csak a papírt kérik utána meg tolmácsot hoznak..
2012. márc. 6. 16:33
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen szintű idegen nyelvismeret ELENGEDHETETLEN manapság.

Nem lehet mindig ott egy tolmács...

2012. márc. 6. 16:36
 8/17 A kérdező kommentje:

"lo..fas....z ,nehogy már akkor legeyen jó szakember ha tud 2 nyelvet.amit nem tud mert általába csak a papírt kérik utána meg tolmácsot hoznak.."

A szaktudást nem is vontam kétségbe, de úgy gondolom, hogy az adott szakterület megfelelő ismerete legalább egy nyelv magas szintű ismeretével összefügg. A trágár szavakat pedig kérlek mellőzd.

2012. márc. 6. 16:50
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg groteszk, hogy némelyek tovább kínlódnak egy megveszekedett nyelvvizsgával, mint a diploma megszerzésével. Eleve majdnem minden tananyagban előfordulnak angol cikkek, lefordítatlan tudnivalók (legalábbis nálunk), szóval mégiscsak ragadnia kellene az illetőre valaminek. Aki nem ad bele mindent, azt minek még ráadásként felmenteni a kötelezettség alól? Eszetlen, igazságtalan agymenetnek tartom az amnesztia gondolatának még a felvetését is, hiszen egyrészt bizonyos munkahelyeken a biztos nyelvtudást kérik számon az embereken, nem pedig a diplomát, másrészt eddig is mindenkinek sikerült megszereznie. A jövendőbeli diplomások önértékelése is csorbát szenvedne, ha ezt ne adj' isten bevezetnék.
2012. márc. 6. 17:50
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

Nem akarom magamat fényezni, de én távoktatáson végeztem a főiskolát, ami azt jelenti rengeteget kellett magamtól tanulnom, hogy felkészüljek a vizsgákra...

Turizmust tanultam, amihez ugyebár nagyon kell a nyelv, 2 szakmai középfok a követelmény, de nyelvoktatás nem volt, így abszolút 'hozott anyagból' dolgoztam, könyveket vettem és magamtól készültem fel a nyelvvizsgákra 3,5 év alatt. Magántanárra szerencsére volt pénzem, ez sokat segített, de így is kemény volt, de megcsináltam! :)

Ez se anyagilag, se más szempontból nem fair, hogy nekem 2x 21ezer volt a nyelvvizsga, másoknak elég 1 db sima középfokú és most már az se kell, elég egy a főiskola/egyetem által kialakított nyelvi vizsga...

Tény, egy pl. tanítónk hova kell középfokú nyelvtudás, de miért ne? Eddig kellett, ezután miért nem??

A középiskolai nyelvoktatást kellene erősíteni, csak azt már réges régen el kellett volna kezdeni :/

2012. márc. 6. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!