Diploma nyelvvizsga nélkül? Mi a véleményetek?
Pedig vannak olyanok, akik évek óta várnak a diplomára, mert nyelvvizsgát kéne tenni. Most kitalálták ezt az úgynevezett "amnesztiát", persze azoknak, akik most ilyen helyzetben vannak, és itt szerintem már hibát ejtettek. Az egyetemi vezetőségek erősen ellenzik is. Tehát amit jól csinálnának, azt is elviszik ilyen irányba...
Valamilyen szintű idegen nyelvismeret ELENGEDHETETLEN manapság.
Nem lehet mindig ott egy tolmács...
"lo..fas....z ,nehogy már akkor legeyen jó szakember ha tud 2 nyelvet.amit nem tud mert általába csak a papírt kérik utána meg tolmácsot hoznak.."
A szaktudást nem is vontam kétségbe, de úgy gondolom, hogy az adott szakterület megfelelő ismerete legalább egy nyelv magas szintű ismeretével összefügg. A trágár szavakat pedig kérlek mellőzd.
Nem akarom magamat fényezni, de én távoktatáson végeztem a főiskolát, ami azt jelenti rengeteget kellett magamtól tanulnom, hogy felkészüljek a vizsgákra...
Turizmust tanultam, amihez ugyebár nagyon kell a nyelv, 2 szakmai középfok a követelmény, de nyelvoktatás nem volt, így abszolút 'hozott anyagból' dolgoztam, könyveket vettem és magamtól készültem fel a nyelvvizsgákra 3,5 év alatt. Magántanárra szerencsére volt pénzem, ez sokat segített, de így is kemény volt, de megcsináltam! :)
Ez se anyagilag, se más szempontból nem fair, hogy nekem 2x 21ezer volt a nyelvvizsga, másoknak elég 1 db sima középfokú és most már az se kell, elég egy a főiskola/egyetem által kialakított nyelvi vizsga...
Tény, egy pl. tanítónk hova kell középfokú nyelvtudás, de miért ne? Eddig kellett, ezután miért nem??
A középiskolai nyelvoktatást kellene erősíteni, csak azt már réges régen el kellett volna kezdeni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!