Nem tudom,hogy csak nálam van ez vagy rajtam kívül mások is szenvednek ha nyelvet kell tanulni? Sokan mondják,hogy legjobban úgy tanul az ember idegen nyelvet ha az adott országba megy ,és minden nap hallja.Nos én lassan 2 éve Angliában élek.Több hónapja naponta 3 órát angol tanfolyamon veszek részt(angol tanártól),emellett otthon is napi 2 órát igyekszem angolul tanulni.Még a Tv-ben is angolul beszélnek.De ennyi év után még mindig nem tudok beszélni,és nehezen értem,hogy mit mondanak...Úgy érzem,hogy még az alap angol tudásom sincs meg,pedig az olvasás az megy angolul.Egyszerűen elkeserít,hogy ennyire tehetetlen vagyok,és fogalmam sincs mit tegyek,hogy tudjak beszélgetni ...Mit tegyek?Vagy van aki hasonló helyzetben volt,és tudott valami jó megoldást?
2009. jún. 8. 15:27
1/5 anonim válasza:
Az is lehet, hogy csak te érzed így. Több önbizalomra lenne szükséged, szerintem ez lehet a baj. Azt hiszed magadról, hogy nem tudsz beszélni, közben meg lehet h tudat alatt félsz tőle, h kinevetnek. Ne félj attól h beszélsz, még ha úgy érzed h nem is olyan jól megy, az a lényeg h megértsenek. Az rosszabb ha azt látják h akadozol meg nem mersz megszólalni. Mivel tudsz angolul olvasni, ezért gondolom h ez lehet, és nem az h nem megy a nyelv :-)
2009. jún. 8. 15:54
2/5 anonim válasza:
Előző vagyok
A megértésről annyit, h a TV-ben eléggé hadarnak meg elharapják a szavakat, nem csoda ha nem érted. Mindenki más, lehet h neked egyszerűen több időre van szükséged h beleszokj. Szerintem nem kell elkeseredni :-)
2009. jún. 8. 15:56
3/5 A kérdező kommentje:
Lehet benne valami,de már ott tartok,hogy nem érdekel ki mit gondol a "akcentusomra",és beszélek...De a legnagyobb gond,hogy kérdeznek valamit,és fogalmam sincs mit,de ha leírják akkor rögtön tudom hogy mit kérdezett,és válaszolok is rá...Inkább a probléma,hogy hiába vagyok több éve Angliában nem tudom megérteni őket,vagyis az egyszerű mondatokat megértem,és ennyi...De úgy látszik csak nekem van ilyen problémám.Köszönöm a választ
2009. jún. 8. 17:57
4/5 anonim válasza:
Hát ha ez segít vmit, akkor nem vagy egyedül mert én is kb így vagyok. Csak én nem külföldön élek, de az a része igaz, h ha úgy mondják szóban, akkor van hogy nem értem, csak pár szót kapok el, írásban viszont értem.
Ez azért is lehet, mert külföldön teljesen máshogy ejtik az angolt, mint amit mi itthon tanulunk az iskolában, és rá kell állni erre az agyunknak.
Megoldást azt sajna nem tudok, de az mindenképp csak jó lehet, h kint vagy és így majd csak hozzá szoksz valamennyire.
2009. jún. 8. 21:38
5/5 anonim válasza:
Első vagyok
Szerintem tényleg megszokás, hiszen gondolj bele, mikor még csak tanulod az angolt, ahhoz szoksz h inkább olvasol, meg írogatsz, sokat nem beszélnek hozzád, főleg nem olyanok, akik tényleg angolok, és sokkal nehezebb szinten beszélnek, mint mondjuk egy átlag angoltanár :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!