Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ez a francia...

Mit jelent ez a francia dalcím: "Flou de toi"? És még egy franciás kérdés alább.

Figyelt kérdés
Második kérdésem: mit jelenthet és hogyan írják helyesen franciául az alábbi részletet? Csak fonetikusan tudom leírni, hallásra: "MÉ ZSÜ PÁ, ZSÜ PÁ KOMSZÁ"? Hálás köszönet a válaszért!

2012. márc. 2. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A cím szó szerinti fordításban: "Elmosódott te", magyarosabban "Megfakult emléked"-nek, vagy valami ilyesminek fordítanám. A fonetikusan írott idézetre sajnos nem tudok válaszolni, így elsőre arra gondolok, hogy "Mais je ne peux pas, je ne peux pas comme ca" (=De én nem tudom, így nem tudom.. /megtenni/). Mivel a francia chansonokban sokszor kihagyják a tagadószavak egyik felét, illetve a segédigéket kb. alig hallható módon ejtik, valamint az általad leírt fonetikus szavakra kb. ezer lehetőség van, így csak akkor tudnék ebben segíteni, ha megírod, hogy melyik dalból származik a részleted.
2012. márc. 3. 15:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Sajnos pont arra próbálok rájönni, hogy melyik dal lehet ez, az egykori kedvencem. Csak erre a részletra emlékszem hallomásból. Egy férfi és egy nő duettje volt, kb. 1990-ben volt nagy sláger. A férfi valamilyen Francois és kész, semmi többet nem tudok róla:( Utóbbi időben gyakran eszembe jut ez a dal és hiányzik. Ha van bármiféle tipped miféle szám lehet, légyszi írd meg! Köszönöm!:)
2012. márc. 3. 21:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hm, a nagy sláger a '90-es években alapján elég nehéz leszűkíteni a kört, mert nálunk rendszerváltás után volt egy kis "hype", amikor régebbi sanzonokat is felkaptak. A leírásod alapján elsőre Serge Gainsbourg és Jane Birkin duettjére gondoltam volna (Je t'aime), de arra az idézet sem passzol, meg a Francois név sem. Esetleg Frederic Francois és Veronique Bossa duettje lehet még (Je ne t'oublie pas), ami a leírásodra ráillik. Más ötletem egyelőre sajnos nincs, én youtube-on szoktam keresgélni dalok után, bele-bele hallgatva.
2012. márc. 4. 00:46
 4/9 A kérdező kommentje:

Belehallgattam, sajnos egyik sem az. Ez egy popzene jellegű szám volt, 1990-hez és Kelet-Európához képest nagyon divatos .( Szintetizátor alapokon.) Kicsit amolyan Mylene Farmer stílusban még 1988 körül.

Nagyon köszönöm, hogy próbáltál segíteni!:) Ha eszedbe jut még bármi, légyszi szólj!;-)

2012. márc. 5. 00:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Az előadók hangja (vagyis a zene nem) hasonlít az ebben a számban éneklőkére, különösen a férfi hangja: http://www.youtube.com/watch?v=RhBE4z8XYCU
2012. márc. 5. 00:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, így már könnyebb! :) Amiben szintetizátor van, az popzenének számít, .. valamiért azt hittem, sanzont keresel - úgyhogy az általad említett szám szerintem 1000%, hogy Francois Feldman és Joniece Jamison duettje: Joue pas ( http://www.youtube.com/watch?v=h8VWASQB8wk). A szövegét itt ( [link] találod, az általad idézett részek pedig helyesen: Mais joue pas, joue pas comme ça (De ne játssz, ne játssz így!). Remélem ezúttal tényleg megtaláltam, amit keresel, mert más ötletem sajnos nincs.
2012. márc. 5. 15:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Tényleg ez az a szám! Nagyon köszönöm, hogy segítettél! :-) Nagyon otthon vagy a témában, éltél Franciaországban vagy zenerajongó vagy? Nem mindennapi teljesítmény egy ennyi idős, francia slágert megtalálni, pláne, hogy Magyarországon szerintem nem is játszották.
2012. márc. 6. 09:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem! :) Éltem Franciaországban, de sajnos csak rövid ideig, és azt is 2008-ban, úgyhogy nem ismertem a számot. Egyszerűen a francia zenének franciául kellett utána google-özni (francois vedette pop annés 90), mert semmilyen más nyelven nem lehet megtalálni azt az információt, amit keresel róla. Ez kb. 3 előadóra szűkítette a kört, amiből már elég hamar ki lehetett keresni youtube-on a francia anyanyelvű emberek lejátszási listái között a megfelelőt. Egyébként ha ennyire szereted a francia zenét, akkor talán érdemes lenne megtanulnod a nyelvet - egyáltalán nem olyan nehéz, mint sokan mondják és a Francia Intézet pl. gyakran szervez ingyenes koncerteket szuper előadókkal! :)
2012. márc. 6. 15:33
 9/9 A kérdező kommentje:
20 éve keresem ezt a számot és most hála Neked megvan!:-)
2012. márc. 9. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!