Szerintetek rám ragadna valami angol nyelvtudás ha 2 hónapig (angliába) lennék? Csk angolokkal?
A nyelvtudás nem ragad senkire. A nyelvtanulás tudatos erőfeszítés. Egyeseknek külföldön ez jobban megy, mert sokkal több ott az _alkalom_ a tanulásra.
Ha 2 hónapot Angliában vagy, azzal elvileg nagyon sokat javíthatsz a beszédértéseden és gyakorolhatod a beszédet. A szókincs és a nyelvtan viszont nem fog "rád ragadni", ha tudatosan nem foglalkozol vele. Az sem mindegy, mivel telnek a napjaid. Ha a mondjuk étteremben vagy gyárban dolgozol, akkor inkább a lengyel és román nyelvtudásod fog fejlődni. Ha iskolába jársz, az hasznosabb.
06:39
A gyerek is így tanul nyelvet. "Ráragad", mondjuk 10 ezer munkaóra alatt annyi nyelvtudás, amennyit rendszeres tanulással 500 munkaóra alatt lehet megszerezni felnőtt korban. (A 6 éves gyerek nyelvtudása kb. középfokú, egy felnőtt pedig a középfokú nyelvtudást intenzív tanulással 3-6 hónap alatt el tudja sajátítani).
Elhiszem, hogy célnyelvi környezetben napi egy-két beszédfordulatot vagy szót "véletlenül" megtanulsz, de célirányos tanulással napi 30-50 új nyelvi jelenséget is meg lehet tanulni.
A lényeg hogy addig sok szót tanulj meg, hogy majd kint felismert. Ne szót, mondatokat tanulj, szövegeket, amennyi bele fér addig. Én 15 mondatonként tanulok szövegeket.
Ja én de imádnám ha a helyedben lennék és szerintem sokan mások is. Itthon nehéz megtanulni.Irigyellek.
20:22
Menj el, ez egyértelmű. A lényeg az, hogy okosan használd a lehetőséget (semmi sem működik "magától", ha tanulásról van szó). Ha választhatsz változás és nem változás, kaland és nem kaland, esemény és esemény hiánya között, válaszd mindig az elsőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!