Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehetnék újra azon a...

Hogyan lehetnék újra azon a szinten, mint amilyen szinten nyáron voltam?

Figyelt kérdés
1évig jártam angol magántanárhoz, úgy volt, hogy 2011 októberben nyelv vizsgázok csak nyáron közbejött egy családi probléma ezért teljesen abbahagytam a tanulást. Mostanra úgy érzem szinte mindent elfelejtettem. Májusig, hogy készülhetnék fel egyedül középszintű nyelvvizsgára legalább annyira mint amilyen voltam? Napi mennyi idő tanulás stb?
2012. febr. 25. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Merre laksz? Én most járok ingyenes angolórákra, amerikai önkéntesek szervezésével és van haladó és profi is a kezdő csoport mellett. Pécsen, Debrecenben, Szegeden, Várpalotán és Veszprémben van ilyen meg mindenfele az országban. Mormonok tartják, én imádom. Használhatod, beszélhetsz meg minden.
2012. febr. 25. 19:28
 2/6 A kérdező kommentje:
én Nyíregyházán lakom. esetleg itt nem tudsz ilyet?
2012. febr. 25. 19:31
 3/6 anonim ***** válasza:

ha van egy biztos alapod, nem nehéz felfrissíteni a tudásod!!! :) és ha szereted az angolt, akkor szórakozás lesz tanulni, nem muszáj mindennap szerintem, de a hallást már most kezd el mindennap, bbc, cnn, vagy interjúk és akár tanulás, takarítás mellett is!

anno én és az osztálytársaim fakton egy "kérdések és válaszok angol nyelvből" című könyvből készültünk fel, meg persze kaptunk leveleket is kidolgozni, a szövegértést meg csak begyakorolni tudod, ajánlom az adott nyelvvizsgaközpont könyveit

2012. febr. 25. 20:10
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ :)
2012. febr. 26. 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Én a helyi újságban olvastam az angol önkéntesekről, de ha nem felejtem el holnap megkérdezem Nyíregyházát is. Nálunk a könyvtárban van. Nézz be oda. Közösségi ház vagy valami ilyen helyeken érdeklődj ahol nagy termek vannak. Nyíregyháza nagyobb város, biztos van profi vagy haladó csoport. Ingyen kijárnak hozzád, ha igényt tartasz rá, én imádom!
2012. febr. 27. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha ez nem jönne össze, egyszerűen vedd elő a korábbi jegyzeteidet, könyveket, füzeteket és kezdj el ismételni. Vissza fog az jönni gyorsan!

Aztán olvass sokat, oldj meg minél több vizsgafeladatsort, tanulj szavakat, írj sok levelet, esszét és ennyi. Magnóra gyakorolj film/tv nézéssel, zenehallgatással és vizsga előtt pár alkalommal menj el tanárhoz legalább a tételeket átbeszélni, szituációkat gyakorolni. Az írásbelire otthon is fel tudsz készülni, gondolom korábban sok levelet írtál, amiket a tanár kijavított. Amúgy itt az oldalon is találni néha 1-2 segítőkész embert, aki átfutja neked a leveleidet, kijavítja ha nincs benne sok hiba. És ez nem kerül semmibe, mégis sokat segítenek vele. Légy önálló, másképp nem érvényesülsz!

2012. márc. 1. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!