Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerbül tanuljak inkább, vagy...

Szerbül tanuljak inkább, vagy spanyolul?

Figyelt kérdés
Melyik éri meg jobban? Azt mondják, ritka nyelveket érdemes tanulni, de ilyen kínai, meg japán, meg arab nyelvekhez nem igazán van kedvem. Az elterjedt nyelvek is lehetnek hasznosak? Bár angolosokból gondolom már dunát lehet rekeszteni. Ezeken kívül melyik nyelveket érné meg tanulni, amivel majd lehet kezdeni valamit?
2012. febr. 25. 12:14
 1/4 anonim válasza:
68%

Ha választanom kellene, nekem egyértelmű a spanyol. Több országban beszélik a spanyol nyelvet mint a szerbet.

Mit szólsz a franciához? Én tanultam, nem mondom hogy könnyű, de nagyon szép nyelv, s az sem olyan elterjedt.

2012. febr. 25. 12:37
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

A szerb nem hiszem, hogy jó választás. Azt a néhány állást, ahova kell a szerb, simán betöltik azok a délvidéki magyarok, akiknek kötelező volt szerbet tanulni.

Először inkább fontos nyelveket tanulj, angol az alap, továbbá a német nyelvtudás is sok helyen plusz pont, vagy egyenesen elvárás.

2012. febr. 25. 13:30
 3/4 anonim ***** válasza:
25%

Elsősorban angolul tudj, aztán németül. Ha ezek megvannak, jöhet az orosz/francia, majd amit akarsz szerb, spanyol, olasz nyelvek...

Sok értelme szerintem nincs a szerbnek, ha nincs kontaktod velük (nem nagyon szeretnek minkwt, tehát kirándulni se érdemes menni hozzájuk, mert csak büntetés lesz a vége), de ha érdeke, vágj bele. A spanyollal sem feltétlen érsz el sok mindent, a turizmuson kívül nincs jelentősége ránk tekintve. De persze ha komoly terveid közt szerepel az ország, a nyelv, akkor kezd el.

2012. febr. 25. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A "szerbek nem szeretnek minket" duma hülyeség, már bocsi!

A spanyol jó választás de a szerb sem rossz. Mert azt sem árt mérlegelni, hogy ha beszéled pl. a szerbet, akkor tulajdonképpen beszéled a horvátot, a montenegróit és a boszniait is, valamint megérted a macedónt és a szlovént,kis jóindulattal még a bolgárt is. Valamint kitűnő alap az oroszhoz is. És akkor asszem rögtön egész más a dolog megítélése.

2012. febr. 28. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!