Szerbül tanuljak inkább, vagy spanyolul?
Ha választanom kellene, nekem egyértelmű a spanyol. Több országban beszélik a spanyol nyelvet mint a szerbet.
Mit szólsz a franciához? Én tanultam, nem mondom hogy könnyű, de nagyon szép nyelv, s az sem olyan elterjedt.
A szerb nem hiszem, hogy jó választás. Azt a néhány állást, ahova kell a szerb, simán betöltik azok a délvidéki magyarok, akiknek kötelező volt szerbet tanulni.
Először inkább fontos nyelveket tanulj, angol az alap, továbbá a német nyelvtudás is sok helyen plusz pont, vagy egyenesen elvárás.
Elsősorban angolul tudj, aztán németül. Ha ezek megvannak, jöhet az orosz/francia, majd amit akarsz szerb, spanyol, olasz nyelvek...
Sok értelme szerintem nincs a szerbnek, ha nincs kontaktod velük (nem nagyon szeretnek minkwt, tehát kirándulni se érdemes menni hozzájuk, mert csak büntetés lesz a vége), de ha érdeke, vágj bele. A spanyollal sem feltétlen érsz el sok mindent, a turizmuson kívül nincs jelentősége ránk tekintve. De persze ha komoly terveid közt szerepel az ország, a nyelv, akkor kezd el.
A "szerbek nem szeretnek minket" duma hülyeség, már bocsi!
A spanyol jó választás de a szerb sem rossz. Mert azt sem árt mérlegelni, hogy ha beszéled pl. a szerbet, akkor tulajdonképpen beszéled a horvátot, a montenegróit és a boszniait is, valamint megérted a macedónt és a szlovént,kis jóindulattal még a bolgárt is. Valamint kitűnő alap az oroszhoz is. És akkor asszem rögtön egész más a dolog megítélése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!