Milyen könyvet ajánlanátok Japán nyelvtanulás céljából?
Az alapokat már ismerem a nyelv terén, de semmi használható anyagot nem találtam az interneten, így nem tudom, hogyan folytassam.
Olyan könyv kéne mely inkább a nyelvtanra megy rá és a kanjikban még nem igazán vagyok otthon, így lehetőleg szerint hiraganával legyen írva.
Mit ajánlanátok?
Minna no nihongo nagyon jó, én most 1,5 év tanulás után a középszintűből tanulok, előtte az alapszintű volt. Minden lecke elején külön nyelvtani összefoglaló van. Van még a Genki ami jó, vagy ha csak hallgatásost akarsz akkor a Mainichi no kikitori, bár nem vagyok biztos benne, hogy azt Mo.-n lehet kapni, és van még egy új ami most jelent meg Dekiru címmel, bár arról nincs nagyon tapasztalatom. Kanjik meg... van ez a könyv, egyik csoporttársamnak megvan, és nagyon tényleg nagyon nagyon sok kanjit ismer. Ez lenne az: [link]
Remélem tudtam segíteni ^-^ Hajrá a tanulással! Ganbatte kudasai!
16/L
A Minna no nihongo (egynyelvű, de létezik hozzá különböző nyelvű magyarázó füzet is) valóban népszerű, s a második kötet végére sokat át is vesz, ugyanakkor magában a tankönyvben nincs sok feladat, még a munkafüzeteivel együtt sem. S azért valahol az is elgondolkodtató, hogy pl. a főszövegei a 25. leckében is kb. ugyanolyan hosszúak, mint az 5.-ben. Célszerű más anyagokkal és további, a tankönyvinél érdekesebb feladatokkal kiegészíteni (tanári tapasztalattal mondom).
A Genki (angol nyelvű) a drillekre megy rá. Ha valaki nem akar nagyon kandzsikat tanulni, és nem bánja, hogy az anyagot drillekkel gyakoroltatja, akkor lehet használni, de itt is hiányoznak más, és főleg színesebb jellegű feladatok!
A Dekiru első része tavaly jelent meg, s talán pár hónapon belül a második is meg fog jelenni. Aki esetleg majd érettségizne szeretne japánból, annak mindenképpen hasznos, ráadásul kulturális magyarázatok is színesítik.
A Mainichi kikitori nagyon jó hallgatási anyag azoknak, akik az alapokat már elsajátították.
Kandzsikhoz a "Kanji és kana" c. könyv lenne a "Biblia", hiszen átveszi az 1945 darab mindennapos használatra engedélyezett kandzsit, bemutat ecsettel írt művészi változatot, továbbá minden kandzsihoz 5 összetételt példaként.
Kanji és kana
Japán nyelvtani összefoglaló ( Kiss Sándorné Székely Ilona)
Nekem ez a kettő vált be
Igen, a Kanji és kana valóban rendkívül hasznos, csak sajnos elég nehéz megszerezni...
A Nyelvtani összefoglaló is nagyon jó könyv, témakörönként rendszerezve átveszi az alapszintű nyelvtanokat. Csak ajánlani tudom. Nem hiába van a szerzőjének több mint húszéves tanítási tapasztalata :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!